Abazović: Nije Marović kriva zbog situacije u kojoj se nalazimo

Predsjednik Vlade je kazao kako nema informacije o tome da li će, eventualno, još neko od ministara podnijeti ostavku, niti ga je, kako je naveo, neko o tome obavijestio

23968 pregleda 41 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.11.2022. 14:19h

Premijer Dritan Abazović ocijenio je da analiza o Otvorenom Balkanu, koju je pripremilo Ministarstvo evropskih poslova (MEP) ima "određene manjkavosti".

Upitan da prokomentariše ostavku potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova Jovane Marović, Abazović je rekao da ona nije kriva zbog situacije sa evropskim integracijama Crne Gore.

Abazović je, nakon posjete Hidroelektrani Piva, rekao da je zahvalan Jovani Marović na svemu što je uradila kao potpredsjednica Vlade.

Poručio je da je zastupnik regionalne saradnje i svemu što vodi ka pomirenju.

“Zahvalan Marović za sve što je uradila kao potpredsjednica Vlade. Ne mislim da je kriva zbog sitacije u kojoj se Crna Gora nalazi u pogledu evropske integracije”, rekao je predsjednik Vlade.

Evropska integracija crnogorskog društva je "maraton, ne sprint", a aktuelna Vlada je naslijedila mnoge probleme, istakao je Abazović.

“Razumijem je sa kolegijalnog aspekta, a da li to ima veze sa analizom o Otvorenom Balkanu, po meni bi bilo bi neozbiljno da ima veze sa tim”,naveo je on.

Smatra da analiza ima određene manjkavosti.

“Mi moramo da imamo jasne podatke. Ne možete da radite analizu Otvorenog Balkana, a da ne kažete koliko je trgovinska razmjena porasla između tri članice te inicijative u zadnje tri godine”, naveo je Abazović.

Komentarišući ostavku Marović je rekao i da URA baštini svoje principe. "Nismo tu da štitimo principe nekih drugih", dodao je.

Odgovarajući na pitanje novinara, kazao je da nema informacije o tome da li će, eventualno, još neko od ministara podnijeti ostavku, niti ga je, kako je naveo, neko o tome obavijestio.

Ocijenio je da postoji plan Demokratske partije socijalista (DPS) kako da omasove aktuelne proteste i da im se priključe partije koje to nisu učinile dosad.

"Ko želi da se priključi, neka izvoli. Ništa Vladu neće poremetiti, možda će napraviti i neku uslugu, jer ćemo neke stvari, koje sada kaskaju, jer nemaju svi istu energiju i motivaciju, možda i ubrzati. Postoji 'plan B' za svaku stvar, ne mislim da će to uticati na kvalitet rada", kazao je premijer.

Bonus video: