Nišić: Analiza Otvorenog Balkana pokazala opasne namjere koje se kriju iza inicijative

Kakve štetne i po državu opasne namjere se kriju iza Otvorenog Balkana, i kakva je muka na odlazećeg premijera, koji tu inicijativu propagira zbog preuzetih obaveza prema "važnim regionalnim igračima", najbolje potvrđuje analiza sada već bivše potpredsjednice njegove partije, kazala je direktorica SD -a

3097 pregleda 7 komentar(a)
Nišić (Ilustracija), Foto: SD
Nišić (Ilustracija), Foto: SD

Analiza Ministarstva evropskih poslova (MEP) o prednostima i manama učešća u Otvorenom Balkanu najbolje pokazuje kakve štetne i po državu opasne namjere se kriju iza te regionalne inicijative, saopštile su Socijaldemokrate (SD).

Direktorica SD -a Irma Nišić kazala je da nijesu mogli vjerovati da će od, kako je navela, najgore Vlade u istoriji Crne Gore dobiti dokument koji štiti interese države.

Ona je rekla da analiza MEP-a potvrđuje sve o Otvorenom Balkanu o čemu su iz SD-a mjesecima unazad upozoravali.

"I gle čuda, ne da se Vlada pohvaliti, jer im potpredsjednica dan nakon sjednice podnese ostavku na sve funkcije", navela je Nišić na Tviteru.

Ona je kazala da predsjedniku i potpredsjedniku Vlade, Dritanu Abazović i Vladimiru Jokoviću, "niko neće rušiti snove".

Abazović i Joković, prema riječima Nišić, za analize nikad nijesu čuli, na kritike su gluvi, pa je jedini način da se Otvoreni Balkan i dalje gura – "skrajnuti protivnike inicijative". "Kakve štetne i po državu opasne namjere se kriju iza inicijative Otvoreni Balkan, i kakva je muka na odlazećeg premijera, koji tu inicijativu propagira zbog preuzetih obaveza prema "važnim regionalnim igračima", najbolje potvrđuje analiza sada već bivše potpredsjednice njegove partije", kazala je Nišić.

Crnoj Gori, kako je istakla, ne treba Otvoreni Balkan.

Bonus video: