Zeković: "Crnogorski Šešelj" Knežević glavni adut ruske struje DPS-a

Poziv DPS-a za povratak u parlament, napominje član predsjedništva SDP-a, prihvatio je upravo Knežević, što, kako smatra, jasno pokazuje "ko igra za koga"
137 pregleda 38 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: SDP
Bojan Zeković, Foto: SDP
Ažurirano: 25.09.2017. 16:57h

U trenutku kada međunarodna zajednica vrši pritisak na DPS da prihvati uslove za ponavljanje izbora, po običaju se javi crnogorski Šešelj da obezbijedi podršku ruskoj struji u DPS-u, kazao je Bojan Zeković, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije.

"
Razumijemo obaveze koje po osnovu sporazuma sa Jedinstvenom Rusijom imaju i Knežević i DPS, ali je njihovo jedinstveno bježanje od zapadnih demokratija ipak previše otvoreno," rekao je Zeković.

Knežević je ranije danas kazao da je, nakon sastanka Krivokapića sa direktorom kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt dipartmentu, Metjuom Palmerom, potpuno jasno zašto je lider SDP-a ponovo odlučio da "pruži ruku spasa i saradnje vlasniku DPS-a Milu Đukanoviću i njegovom zamjeniku Dušku Markoviću."

Politika DPS-a i Kneževića, smatra Zeković, toliko je jedinstvena, i u smislu kompaktnosti i neponovljivosti, da su jedni bez drugih nezamislivi, dok "savezništvo sa Vučićevog trosjeda sada postaje očigledno i laicima."

"Ipak uzaludan je to posao, nijesu ni "šešelji" mogli spasiti "miloševiće", niti ih zamijeniti, pa neće ni njihovi đaci. SDP će, kao i uvijek, uspjeti u svojoj politici. Obezbijedićemo uslove za demokratsku smjenu vlasti i zaustaviti poharu," kazao je Zeković.

Poziv DPS-a za povratak u parlament, napominje on, prihvatio je upravo Knežević, što, kako smatra Zeković, jasno pokazuje "ko igra za koga."

"Kad se Knežević ovih dana vrati u, kako on kaže - 'Sinđin parlament', opet ćemo gledati sukob sluganstva i primitivizma kojom se građani zavađaju dok se akteri ove parade iza scene baškare na Vučićevom trosjedu. Krleža bi rekao: Na trosjedu je možda toplo, ali ne miriše fino," zaključuje član Predsjedništva SDP.

Bonus video: