Abazović na sastanku zemalja članica NATO-a u Bukureštu

Na sastanku će, kako je saopšteno iz Vlade, pored generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga učestvovati predstavnici 30 zemlja članica i partnerskih država

2588 pregleda 3 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer i rukovodilac Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović otputovaće 29. novembra za Rumuniju kako bi učestvovao na sastanku ministara vanjskih poslova zemlja članica NATO, koji će se 29. i 30. novembra održati u Bukureštu.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade, učešće Abazovića na sastanku predstavlja priliku da Crna Gora iskaže podršku djelovanju NATO-a na zaštiti evroatlantskog prostora, posebno u kontekstu rata u Ukrajini, kao i podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine.

"Na sastanku će pored generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga učestvovati predstavnici 30 zemlja članica i partnerskih država, dok će u okviru neformalne sesije učestvovati i ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitar Kuleba i visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj", navodi se u saopštenju.

Bonus video: