Vukšić: Najzaslužniji za haos u Crnoj Gori su oni koji su srušili 42. Vladu

"Građani nijesu izašli na ulice kada je došlo do kršenja Ustava i izbora 43. Vlade koja je krajnje neustavna"

20395 pregleda 20 komentar(a)
Vukšić, Foto: Boris Pejović
Vukšić, Foto: Boris Pejović

Političari su prihvatili nezakonitu praksu koja nije primjerena pravnoj državi pa se otvoreno "trguje" sa kandidatima za sudije Ustavnog suda, kazao je Dejan Vukšić, predsjednik Demohrišćanskog pokreta i bivši direktor ANB-a gostujući u emisiji "Kontakt" Radio televizije Nikšić.

"Kupuju vrijeme radi bolje političke trgovine. Oni to ni ne kriju. Kažu - nadamo se da će Venecijanska komisija do 12. decembra dati svoj stav u vezi sa Zakonom o predsjedniku. Poručuju time da se nadaju da će imati neko mišljenje Komisije da bi mogli bolje da trguju za sudije Ustavnog suda. Ne očekujem ništa dobro na ovaj način. Ova politička elita se sigurno neće 'prevaspitati'", smatra Vukšić.

Kazao je i da su "najzaslužniji" za haotično stanje u Crnoj Gori "oni koji su izglasali nepovjerenje 42. Vladi".

"Oni koji su pripremili teren da bude izglasano nepovjerenje, ali i dio međunarodne zajednice koji su se bavili samo ciframa. Sada su puna usta svima toga da se brani Ustav. Građani nijesu izašli na ulice kada je došlo do kršenja Ustava i izbora 43. Vlade koja je krajnje neustavna. Ustav decidno kaže da se mandatar za sastav Vlade može predložiti najkasnije u roku od 30 dana od dana konstituisanja Skupštine. Šta može tu više da se analizira", rekao je Vukšić.