Đurović predsjednik Odbora za ekonomiju, Vujović za turizam

Na sjednici je poslanica Jovanka Bogavac (PzP) imenovana za članicu Odbora za rodnu ravnopravnost. Nju je predložio klub poslanika Pokreta za promjene

13551 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Skupština je za novog predsjednika Odbora za ekonomiju, finansije i budžet izabrala poslanika Demokratskog fronta Dejan Đurović, nakon što je to predložio Administrativni odbor.

Đurovića su za tu poziciju predložile kolege iz poslaničkog kluba, a na sjednici odbora su predlog podržali članovi tog radnog tijela iz redova Demokrata, DF-a, SNP-a i Građanskog pokreta Ura.

To mjesto je bilo upražnjeno nakon što je Vladimir Joković (SNP) izabran za potpredsjednika Vlade i minsitra poljoprivrede.

Odborom je rukovodio zamjenik predsjednika odbora, poslanik DPS-a Petar Ivanović.

Skupština je imenovala Vladimira Martinovića (Demokrate) za člana Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, a Tamaru Vujović (Demokrate) za predsjednicu Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje.

Za te pozicije ih je predložio poslanički klub Demokrate, Demos - "Mir je naša nacija”.

Prethodno je konstatovana ostavka Tamare Vujović na mjesto članice Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, a poslanika Dragana Krapović na mjesto predsjednika Odbora za za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje.

Na sjednici je poslanica Jovanka Bogavac (PzP) imenovana za članicu Odbora za rodnu ravnopravnost. Nju je predložio klub poslanika Pokreta za promjene.

Promjene u odborima je podržao 41 poslanik većine. Izjašnjavanju nije prisustvovala opozicija.

Skupština nije prihvatila izvještaj Agencije za sprečavanje korupcije za 2021. godinu.