Đukanović: EU dodatno osvijestila geopoliotičku važnost nastavka politike proširenja i ujedinjenja Evrope

Predsjednik Crne Gore je kazao i da postoji jasno definisan investiciono-ekonomski okvir kojim EU treba da pomogne infrastrukturni i ukupan razvoj zemalja regiona

7541 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Evropska unija dodatno je osvijestila geopoliotičku važnost nastavka politike proširenja i ujedinjenja Evrope, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je prisustvovao Samitu Evropska unija - Zapadni Balkan.

"Imali smo dobar Samit i dobra je praksa da se nastavlja dijalog na najvišem nivom. Nikad jedinstvenija i preciznija poruka od strane šefova država i vlada EU da zemlje Zapadnog Balkana imaju jasnu perpektivu članstva u EU. Sve to na neki način dobija karakter kontinuirane politike nakog što se dogodila agresije Rusije na Ukrajinu i nakon što je EU dodatno osvijestila geopoliotičku važnost nastavka politike proširenja i ujedinjenja Evrope", rekao je Đukanović.

On je naveo da se to sad vidi i kroz ono što su dometi nedavnog Samita Berlinskog procesa.

Predsjednik Crne Gore je kazao i da postoji jasno definisan investiciono-ekonomski okvir kojim EU treba da pomogne infrastrukturni i ukupan razvoj zemalja regiona.

"Imamo i jasno definisan okvir finansijske pomoći za ublažavanje posljedica energetske krize u regionu. Smatram da su to vrlo važne novine u politici Evropske unije prema Zapadnom Balkanu", rekao je Đukanović.

On je ponovio da je jasan cilj Crne Gore - članstvo u EU.

Bonus video: