Živković: Tužilaštvo bez skrivanja djeluje po političkim instrukcijama

"Zajednički osmišljena akcija započela je smjenom predsjednice Administrativnog odbora Suzane Pribilović, dok je danas dobila nastavak kroz zahtjev za skidanje imuniteta"

12101 pregleda 30 komentar(a)
Živković, Foto: Luka Zeković
Živković, Foto: Luka Zeković

Predsjednik kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković ocijenio je da "tužilaštvo otvoreno, bez skrivanja, djeluje po političkim instrukcijama".

On je na Tviteru komentarisao odluku Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da formira predmet po krivičnoj prijavi Vlade od 13. oktobra ove godine.

SDT istražuje rad Komisije za stambena pitanja na čijem je čelu tokom mandata DPS-a bio sadašnji poslanik te partije Predrag Bošković.

Istragom tužilaštva obuhvaćeni su sem Boškovića i Budimir Šegrt, Suad Numanović, Ivan Brajović, Sanja Vlahović, Damir Šehović, Dragica Sekulić, Dražen Miličković, Suzana Pribilović, Osman Nurković, Jelena Radonjić i Aleksandar Jovićević.

SDT traži od Skupštine odobrenje za ukidanje imuniteta poslanicima Boškoviću, Brajoviću, Šehoviću, Pribilović i Dragici Sekulić.

"Zahtjev za skidanje imuniteta poslanicima DPS dokaz je da tužilaštvo sada i otvoreno, bez skrivanja, djeluje po političkim instrukcijama. Zajednički osmišljena akcija započela je smjenom predsjednice Administrativnog odbora Suzane Pribilović, dok je danas dobila nastavak kroz zahtjev za skidanje imuniteta. Svega mjesec dana od podnošenja krivične prijave, ekspresno je reagovao tužilac. Za to vrijeme desetine krivičnih prijava koje je podnijela DPS ostalo je bez ikakve reakcije.Sada i zvanično, tužilastvo je upregnuto u obračun sa političkim neistomišljenicima Dritana Abazovića", naveo je Živković na Tviteru.

Bonus video: