Adžić sa Bilčikom: Crna Gora treba da bude prva naredna članica EU

"Bilčik je saopštio da je Crnoj Gori mjesto u EU, ali da je na tom putu neophodno sprovesti niz reformi i stvoriti jake i nezavisne institucije"

2538 pregleda 3 komentar(a)
Adžić i Bilčik, Foto: MUP
Adžić i Bilčik, Foto: MUP

Crna Gora treba da bude prva naredna članica Evropske unije, zaključeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i kopredsjedavajućeg Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje za Crnu Goru Vladimira Bilčika.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, sagovornici su izrazili očekivanje da će uskoro doći do deblokade ključnih instutucija, kako bi se što prije postigla društveno-politička stabilnost, koja je preduslov za ostvarivanje dobrih rezultata u pregovaračkom procesu.

Dodaju da je Bilčik tokom sastanka saopštio da je Crnoj Gori mjesto u EU, ali da je na tom putu neophodno sprovesti niz reformi i stvoriti jake i nezavisne institucije. Takođe, pohvalio je stoprocentnu usklađenost Crne Gore sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU kada je u pitanju ruska agresija na Ukrajinu.

"Crna Gora je apsolutno i nedvosmisleno posvećena evropskim integracijama", rekao je Adžić.

Zaključio je kako nema dileme da će vlasti u Crnoj Gori učiniti dodatne napore da iskoriste naredni period za intenziviranje aktivnosti na putu ka EU.

Bonus video: