Konjević na socijaldemokratskom liderskom samitu za Zapadni Balkan

U delegaciji Socijaldemokratske Partije Crne Gore, osim Konjevića, biće i generalni sekretar Ivan Vujović

2572 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Predsjednik Socijaldemokratske Partije Crne Gore (SDP) Raško Konjević učestvovaće na Liderskom Samitu za Zapadni Balkan u organizaciji Partije Evropskih Socijalista koji će se 8. decembra održati u Beču.

U saopštenju SDP-a navode da skup pod nazivom "Proširenje za Zapadni Balkan sada - za civilna, demokratska i mirnodopska društva" okupiće lidere progresivnih ljevičarskih partija sa prostora Jugoistočne Evrope kao i rukovodstvo poslaničkog kluba Partije Evropskih Socijalista u Evropskom Parlamentu.

Dodaju da će Konjević biti jedan od panelista na temu "Budućnost proširenja Evropske Unije u svijetlu zaključaka Samita u Tirani".

"Druga tema na kojoj će učesnici razmijeniti mišljenja je saradnja progresivnih snaga u proširenoj Evropi dok će na kraju samita biti organizovano potpisivanje zajedničke deklaracije kojom će se lideri obavezati na intenziviranje saradnje koje će doprinijeti bržem članstvu zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj Uniji", piše u saopštenju.

Zaključuju da će u delegaciji Socijaldemokratske Partije Crne Gore, osim Konjevića, biće i generalni sekretar Ivan Vujović.

Bonus video: