Popović: Danilovgradom upravljaju političke strukture čije su pristalice pobjedu slavile uz zastave druge države

Prema njenim riječima obaveza naše generacije je da ostane nepokolebljiva na putu na kojem zastupa vrijednosti građanskog i antifašističkog društva

4690 pregleda 11 komentar(a)
Popović, Foto: Demokratska partija socijalista
Popović, Foto: Demokratska partija socijalista

Članica Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Danilovgrad i sekretarka Savjeta mladih DPS Crne Gore, Marija Popović poručila je da Danilovgradom upravljaju političke strukture čije su pristalice izbornu pobjedu proslavljale uz zastave druge države.

Ona je kazala da na Dan oslobođenja Danilovgrada, 9.decembar, osjeća moralnu obavezu da podsjeti na žrtvu koju su podnijeli naši preci u borbi, u čijim okvirima su zapalili baklju slobode, koja i danas, kako ističe, plamti u antifašističkom Danilovgradu.

"Nažalost, danas obilježavanje ovog dana, pripremaju oni, čije političke partije baštine ideologije od kojih su oni, čijim se herojstvom i danas dičimo, morali oslobađati ovaj grad", poručila je Popović, a navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Istakla je da sada Danilovgradom upravljaju političke strukture čije su pristalice izbornu pobjedu proslavljale uz zastave neke druge države.

"Ovog 9. decembra Danilovgradom upravljaju oni, koji su se na samom početku svog mandata, osvjedočili kao vinovnici pravnog nasilja, kroz zakazivanje sjednica Skupštine opštine Danilovgrad, protivno zakonskim rokovima i procedurama", saopštila je ona.

Prema njenim riječima obaveza naše generacije je da ostane nepokolebljiva na putu na kojem zastupa vrijednosti građanskog i antifašističkog društva, te da nastavi da krči evropski put Crnoj Gori i Danilovgradu.

A sve to, kako kaže, kako bismo dosanjali ambijent u kojim imamo mogućnost na jednak kvalitet školovanja i profesionalnog ostvarivanja, kao i naši vršnjaci u razvijenim zemljama Evrope.

"U nadi, svojstvenoj nekome ko istinski voli ovaj grad, da ćemo se do sljedećeg Dana opštine uvjeriti u to da Danilovgrad danas ne predvode reprezenti retrogradnih politika, svim građankama i građanima čestitam 9. decembar, uz jasnu poruku da naša borba za bolji Danilovgrad ne prestaje", poručila je Popović.

Ona se, kako zaključuje, iz opozicionih klupa časno nastavlja i niko ih nikada neće obeshrabriti u toj plemenitoj namjeri, a kamoli zaustaviti.

Bonus video: