DPS Šavnik: Demokrate pokušavaju opravdati opstrukciju izbornog procesa

"Zaista je nepojmljivo da jedna partija, koja sebe želi predstaviti evropskom, ne baštini vrijednosti koje su u skladu sa savremenom civilizacijom"

5186 pregleda 6 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista Šavnik poručila je da su Demokrate postale PR služba Koalicije “Za budućnost Šavnika”, koju čine SNP-NSD-DNP i da pokušavaju opravdati opstrukciju izbornog procesa u Šavniku.

Poražavajuće je, kažu oni, da su se Demokrate svrstale u PR službu koalicije SNP-NSD-DNP i da iz te uloge pokušavaju opravdati ono što se opravdati ne može - opstrukciju izbornog procesa u Šavniku.

Iz te partije reagovali su na saopštenje Demokratske Crne Gore koja je poručila da gubitnik ima pravo da se ljuti, ali ne i da vrijeđa mislivši na DPS.

"Zaista je nepojmljivo da jedna partija, koja sebe želi predstaviti evropskom, ne baštini vrijednosti koje su u skladu sa savremenom civilizacijom, te da njeni lideri uporno ćute na pravno i fizičko nasilje u našoj opštini u izvedbi njihovih koalicionih partnera", navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Poručuju da nakaradne sabotaže prema građanima Šavnika i kontinuirano vršenje krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore očigledno nijesu dovoljan razlog da se iz Demokratske Crne Gore uputi apel nadležnim državnim organima i institucijama, ali i njihovim koalicionim partnerima kako bi se trenutna situacija u Šavniku privela kraju i okončala u skladu sa demokratskom praksom.

Prema njihovim riječima vrlo vjerovatno da motiv takvom postupanju i stavljanju u službi Demokratskog fronta (DF), leži u nadi Demokrata da će u Šavniku "zakučiti" koju fotelju u eventualnoj postizbornoj prekompoziciji i podjeli plijena ako ovaj nakaradni naum i anarhija prođu i ako DF na kraju zaista porazi pravni poredak i demokratiju u Crnoj Gori.

"Ipak da vas podsjetimo, DPS je na vlasti i ostaće vlast u Šavniku kad god se izborni proces završio. To je ono što vas boli, pa na sve nedozvoljene načine pokušavate da izbjegnete ubjedljiv poraz", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: