Nikolić: URA ignorisanjem upozorenja EK, umjesto EU, izabrala DF

"U strahu da bi US od sjutra mogao biti deblokiran, Abazović i URA su odbijanjem kompromisa, potvrdili da od juna samo traže način kako da ne izaberu sudije"

10223 pregleda 23 komentar(a)
Nikolić, Foto: Boris Pejović
Nikolić, Foto: Boris Pejović

Poslanik i član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić poručio je da su premijer Crne Gore i predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, i GP URA odbijanjem kompromisa potvrdili da od juna samo traže način kako da ne izaberu sudije.

"U strahu da bi US od sjutra mogao biti deblokiran, Abazović i URA su odbijanjem kompromisa, potvrdili da od juna samo traže način kako da ne izaberu sudije, a ne kako da ih izaberu", napisao je Nikolić na Tviteru.

Nikolić je to napisao reagujući na izjavu političke direktorke GP URA, Ane Novaković Đurović koja je saopštila da je DPS najavom da neće podržati niti jednog kandidata za sudiju Ustavnog suda, pokazao da je protiv evropskog puta i jasnih preporuka evropskih partnera, kao i da ignoriše apel međunarodne zajednice..

Nikolić je poručio je da GP URA ignorisanjem upozorenja Evropske komisije da ne glasa za Zakon o predsjedniku, umjesto Evropske unije izabrala Demokratski front.

Za Zakon o predsjedniku poslanici će glasati sjutra u Skupštini Crne Gore.

Bonus video: