Božović: Iznenađuje da je DPS u stavovima našao istomišljenike u Pokretu Evropa sad

"Namjera onih koji neće da glasaju za sudije Ustavnog suda je urušavanje ustavnog sistema i usporavanje evropskog puta naše države", poručio je poslanik SNP-a

11529 pregleda 6 komentar(a)
Božović, Foto: SNP
Božović, Foto: SNP

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Bogdan Božović, poručio je iznenađujuće da je Demokratska partija socijalista (DPS) u pogledu stavova našla istomišljenike u Pokretu Evropa sad.

"Usljed usložnjavanja institucionalne i političke krize za koje je glavni krivac DPS, čudi izjava funkcionera Pokreta Evropa sad koja je na fonu stava DPS o Predlogu izmjena Zakona o predsjedniku", kazao je Božović, a navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije.

Svima je, kako kaže, jasno da DPS i njegovi sateliti pokušavaju na svaki način da sabotiraju izbor nove 44. Vlade Crne Gore, ali je iznenađujuće da su u pogledu stavova našli istomišljenike u Pokretu Evropa sad.

Poručuju da će istomišljenici morati malo da sačekaju na postizborno koaliranje.

Navode da ambicije i projekcije bilo kojeg političkog subjekta ne smiju da budu ispred društvenog interesa.

"Namjera onih koji neće da glasaju za sudije Ustavnog suda je urušavanje ustavnog sistema i usporavanje evropskog puta naše države", dodaje Božović.

Predlog izmjena Zakona o predsjedniku je, kako je kazao, deblokirajući mehanizam koji je nastao kao posljedica neustavnog djelovanja predsjednika DPS-a.

"U parlamentu postoji jasna parlamentarna većina koja će izglasati Zakon o predsjedniku i nadamo se ubrzo formirati novu Vladu u interesu građana", zaključuje Božović u saopštenju.

Bonus video: