Danilović: Ništa se neće postići radikalizmom jer ta voda brijeg ne roni

Poručio je da je Đukanović svjetlosnim godinama daleko od toga da se preobrazi u vođu nove duhovne snage

5956 pregleda 19 komentar(a)
Danilović, Foto: Luka Zeković
Danilović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, poručio je da se ništa neće postići radikalizmom jer ta voda brijeg ne roni.

"Naljutiće se mnogi ali moram i to reći; ništa se neće postići radikalizmom jer ta voda brijeg ne roni. Sve smo to probali i ništa nije dalo rezultat. Nikakvi rušilački nemiri DPS-u neće donijeti političku korist", navodi se u saopštenju Gorana Danilovića.

Dodaje da busanje i urnebesanje rastjera pristojne ljude, a bez njih pobjede nema.

"Crnu Goru nisu promijenili ni neki od naših brojnih protesta sličnog naboja u poslednjih deset godina. Promijenile su je, međutim, litije, a ta promjena se na kraju, ipak, morala verifikovati na izborima", kazao je Danilović.

Đukanović je, kako kaže, svjetlosnim godinama daleko od toga da se preobrazi u vođu nove duhovne snage.

"Njegova kuknjava i žalopojke prolaze samo kod onih koji ne vide dalje od nosa. Mada, on se i ne bori za preobražaj zajednice nego za sebe i svoju imperiju", poručio je Danilović.

Ističe da on ne ide ispred naroda, nego je ispred sebe izbacio štit od ljudi koji vjeruju da brane Crnu Goru.

Kako tvrdi, ni prvi ni posljednji put.

"Na sreću, čini nam i uslugu jer kako vrijeme prolazi biće jasnije da se radi o poslednjem političkom krugu poslednjeg velikog foliranta", izjavio je Danilović.

Navodi da podići strasti i mnoge ljude na noge zbog toga "što si varajući prevaren zaista je bijedno".

Poručio je da se Đukanović sastavljajući ovu Vladu, koja je u tehničkom mandatu, držao do Ustava koliko do "lipsalog kljuseta".

Tada je, kako navodi, moglo sve; i da se da mandat bez potpisa podrške mandataru, i "da se lažavo" obećava tropetinska većina za izbor Ustavnog suda i da se ubrzaju evro integracije, i da se tvrdi da se "DPS vratio".

"Danas je ono od juče, i bukvalno je tako, napad na državu?", kazao je Danilović.

Kazao je da danas "izbezumljeni Đukanović" brani ustavni poredak i Crnu Goru od jučerašnjeg Mila.

"Veliki" politički igrač, koji je, kako dodaje, mimo Ustava dao podršku za izbor manjinske Vlade danas je "naivni luzer".

"I sta ćemo sad", upitao je Danilović.

Sada nam, kako ističe, isti Đukanović nudi "rat" za odbranu Ustava kojim se, upravo on, obrisao par puta u samo par mjeseci.

"Ništa, međutim, neće postići radikalizmom. Ključni razlog je u nesnalaženju. Đukanović nikada nije Vladao bez potpune kontrole nad sistemom sile i prinude. Nikada nije vladao bez potpune kontrole nad tužilaštvom i sudstvom, bez nepodijeljene podrške iz gangsterskih krugova. Danas je on unezvijereno političko siroče koje pokušava da privuče pažnju svijeta, održavajući, poslednjim naporom, radnu temperaturu na infuzijama primitivnog nacionalističkog arlaka", poručio je Danilović.

Dodaje da dok god budu "huškao i prijetio, gurao na međusobno krvničenje ljudi", uz samoporicanje odgovornosti sigurno i ubrzano će propadati u politički trap iskopan vlastitim rukama.

"Uskoro će mu se oni koje je gurnuo ispred sebe okrenuti. Imaće samo jedno pitanje: Za koga se mi borimo", zaključio je Danilović.

Bonus video: