Abazović i Frangeš: Izbor sudija Ustavnog suda prioritet

Specijalni izaslanik Slovenije za Zapadni Balkan istakao je da je očuvanje evropskog puta važno za sve crnogorske građane

6502 pregleda 5 komentar(a)
Frangeš i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Frangeš i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović i specijalni izaslanik Slovenije za Zapadni Balkan Anželj Frangeš poručili su da je izbor sudija Ustavnog suda prioritet, te da je u cilju očuvanja demokratskih procesa neophodno što prije postići konsenzus svih političkih struktura.

Abazović se danas sastao sa Frangešom koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Iz Vlade Crne Gore saopšteno je da je Abazović upoznao sagovornika sa aktivnostima Vlade sa posebnim akcentom na usvajanje predloga budžeta za 2023. godinu i istakao da su dalji razvoj i unapređenje kvaliteta života građana prioritet rada Vlade.

On je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo ekonomskim rezultatima i kazao da je na vanjskopolitičkom planu 43. Vlada čvrsto na evroatlantskom kursu.

Frangeš je zahvalio Abazoviću na prijemu i ponovio podršku Slovenije evropskoj integraciji Crne Gore, te istakao da je očuvanje evropskog puta važno za sve crnogorske građane.

"Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim društveno-političkim prilikama i saglasili se da je izbor sudija Ustavnog suda prioritet, te da je u cilju očuvanja demokratskih procesa neophodno što prije postići konsenzus svih političkih struktura", navodi se u saopštenju.

Sastanku je, kako je poručeno, prisustvovao ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker.

Bonus video: