Đukanović nakon sastanka sa Eskobarom: Izuzetna zabrinutost za funkcionalnost države

"Ohrabrenje svim proevropskim i proeuroatlantskim političkim akterima da se fokusiraju na kompromis koji će rezultirati izborom sudija Ustavnog suda i voditi prijevremenim izborima kao kredibilnim putem za izlazak iz krize"

19788 pregleda 34 komentar(a)
Foto: Tviter Predsjednik
Foto: Tviter Predsjednik

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da je danas imao konstruktivan i veoma otvoren razgovor sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabrijelom Eskobarom o situaciji u Crnoj Gori.

"Izuzetna zabrinutost za funkcionalnost države u uslovima kada nemamo Ustavni sud i Vladu i ne postoji konsenzus u parlamentu. Ohrabrenje svim proevropskim i proeuroatlantskim političkim akterima da se fokusiraju na kompromis koji će rezultirati izborom sudija Ustavnog suda i voditi prijevremenim izborima kao kredibilnim putem za izlazak iz krize. Sve drugo su manipulacije, uključujući i bezobzirno usvajanje Zakona protivno mišljenju VK. Crna Gora se mora vratiti u stanje normalnosti koje pripada pouzdanoj članici NATO i državi koja je odgovorna da reformama ostvari perspektivu članstva u EU", piše u Tvitu..

Bonus video: