Vujović: Izjave izaslanika Njemačke i VB nikad jasnije partnersko obraćanje DF parlamentarnoj većini

"Međunarodnom izolacijom i rušenjem EU puta, kako navodi, ostvarili bi se ključni i suštinski ciljevi DF-a koji Crnu Goru vidi kao provincijsku tačku osovine Beograd - Moskva.

3256 pregleda 14 komentar(a)
Vujović, Foto: SDP
Vujović, Foto: SDP

Izjave specijalnih izaslanika Njemačke (Manuel Sarazin) i Velike Britanije (Stjuart Pič) o štetnosti poruka koje se šalju najnovijim glasanjima u Skupštini predstavljaju nikada jasnije partnersko obraćanje DF parlamentarnoj većini da insistiranjem na gaženju Ustava zemlju vode u međunarodnu izolaciju i skretanje sa EU puta.

To e poručio Ivan Vujović, generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP).

On u saopštenju SDP-a kaže i da je vladavina prava fundamentalni princip integracionog procesa, pa direktno atakovanje na temeljne ustavne odredbe i pored svih upozorenja da se takav scenario izbjegne, mora proizvesti teške posljedice po državu i njene građane.

"Neko ko zemlju uvodi u nestabilnost i potpuni pravni haos, samo zato da bi ispunio političke zahtjeve antievropskog i proputinovskog DF-a, ne može očekivati da bude doživljen kao partner, niti tzv. Vlada koja bi proizašla iz toga može imati bilo kakav unutrašnji i vanjski legitimitet. Sve je to bilo lako predvidjeti i zato smo i jasno upozoravali na posljedice odnosno da treba na vrijeme odustati od neustavnog Zakona, čime smo mogli otvoriti prostor za deblokadu Ustavnog suda", kaže Vujović.

Međunarodnom izolacijom i rušenjem EU puta, kako navodi, ostvarili bi se ključni i suštinski ciljevi DF-a koji Crnu Goru vidi kao provincijsku tačku osovine Beograd-Moskva.

"Zbog čega ostali pristaju da budu sljedbenici DF-u u ovoj prozirnoj antievropskoj i antidržavnoj predstavi to je posebna tema i pitanje za njih, ali je jako korisno da svako na političkoj sceni do kraja razotkrije kakve su mu namjere i kakva mu je stvarna politika", zaključio je Vujović.

Bonus video: