"Crna Gora mora biti pouzdana NATO članica, posvećena evropskom putu"

Konjević kazao da je puna vladavina prava ključna vrijednost kojoj se mora težiti, Mugoša poručio da evropska i evroatlanska Crna Gora nema alternativu

2906 pregleda 8 komentar(a)
Foto: twitter.com/raskokonjevic
Foto: twitter.com/raskokonjevic

Predstavnici dijela skupštinske opozicije, kao i članica Upravnog odbora Atlantskog saveza Crne Gore Milica Pejanović Đurišić, sastali su se sinoć na večeri u Podgorici sa zamjenikom američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Gabrijelom Eskobarom.

"Prijatna večera i korisna razmjena mišljenja. Crna Gora mora biti pouzdana članica NATO, posvećena svom evropskom putu… Puna vladavina prava ključna je vrijednost kojoj moramo težiti", napisao je na Tviteru lider Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević.

Osim Konjevića i Milice Pejanović Đurišić, večeri su prisustvovali i predsjednik Force Genci Nimanbegu, potpredsjednik Socijaldemokrata Boris Mugoša, kao i američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke.

Mugoša je takođe kazao da su imali veoma konstruktivan razgovor sa američkim partnerima, poručivši da evropska i evroatlanska Crna Gora nema alternativu.

"Usklađenost zakona sa Ustavom, funkcionalni Ustavni sud i stabilna proevropska Vlada nakon vanrednih izbora za izlazak iz duboke političke i institucionalne krize", napisao je on na Tviteru.

Bonus video: