Ibrahimović: Onaj ko Crnu Goru svjesno skreće sa EU puta ne može za to naći partnera u Bošnjačkoj stranci

"Člasnstvo Crne Gore u EU najbolji garant prosperitetne budućnosti naše države i ostvarivanja manjinskih i svih drugih ljudskih prava"

5597 pregleda 24 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Nakon jasnih poruka euroatlantskih partnera i uprkos činjenici da se njen međunarodni legitimitet unaprijed dovodi u pitanje, insistiranje na formiranju vlade na temelju neustavnog zakona i suprotno preporukama partnera, jasan je znak svjesnog zaokreta od EU politike i EU težnji Crne Gore, saopštio je predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović.

"EU agenda - u integracijskom, vrijednosnom i svakom drugom smislu - visoko je na listi prioriteta Bošnjačke stranke i svako skretanje sa te agende je apsolutno neprihvatljivo, jer je člasnstvo Crne Gore u EU najbolji garant prosperitetne budućnosti naše države i ostvarivanja manjinskih i svih drugih ljudskih prava", naveo je Ibrahimović.

Dodaje da onaj ko Crnu Goru svjesno skreće sa evropskog puta i vodi je prema novoj međunarodnoj izolaciji, ne može za to naći partnera u Bošnjačkoj stranci.

"Jer su negativne posljedice takve politike od prije 30 godina i danas snažno prisutne u društvenom, političkom i ekonomskom životu Crne Gore", kazao je Ibrahimović.

On je uputio poziv svim euroatlanski orjentisanim političkim partijama i njihovim liderima da svoju politiku i svoje aktivnosti usklade sa evropskom agendom u cilju, kako je naveo, očuvanja proevropskog i prozapadnog spoljnopolitičkog kursa Crne Gore.

Bonus video: