Liberalna partija: Nastavak borbe i na ulici i u Skupštini

"Predsjedništvo je pružilo snažnu podršku nastavku protesta Ima nas, na kojima desetine hiljada građana iz sedmice u sedmicu pružaju otpor pohari zdravog razuma, urušavanju svih institucija i gaženju Ustava i pravne države", kaže se u saopštenju

3101 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Aktuelna politička većina gura Crnu Goru u sve dublji ponor, dovodeći je na ivicu sankcija Evropske unije (EU) i demokratskog svijeta, ocijenilo je Predsjedništvo Liberalne partije (LP) i poručilo da će ta stranka nastaviti da se bori i na ulici i u Skupštini.

Kako su kazali iz LP, aktuelna većina bahato i hajdučki nastavlja da sprovodi bezakonje i uspostavlja vlast gazeći pravnu državu i vladavinu prava.

"U takvoj državi sve postaje moguće i ništa više nije sigurno, zato je od životnog značaja za društvo da se smijenjenoj Vladi što hitnije skrati mandat i raspišu vanredni parlamentarni izbori", poručili su iz te partije.

Predsjedništvo je, kako se navodi, pružilo punu podršku poslaniku te stranke Andriji Popoviću za nastavak djelovanja u Skupštini Crne Gore.

"I pokušaj institucionalne borbe u jedinoj državnoj instituciji koja još uvijek na neki način funkcioniše i nije zarobljena samovoljom vladajuće većine, pa je od velikog značaja da građani čuju glas razuma", dodaje se u saopštenju.

Iz LP su poručili da će sa pažnjom pratiti razvoj događaja i u odnosu na to opredjeljivati svoje dalje djelovanje u institucijama sistema.

"Predsjedništvo je pružilo snažnu podršku nastavku protesta Ima nas, na kojima desetine hiljada građana iz sedmice u sedmicu pružaju otpor pohari zdravog razuma, urušavanju svih institucija i gaženju Ustava i pravne države", kaže se u saopštenju.

Bonus video: