Vlast više ne utiče na RTCG

Đurović smatra da prigovorima na rad RTCG, DPS kao i ostale političke partije i građani, pomaže da Javni servis bude bolji “jer je grešaka bilo i biće ih”
92 pregleda 18 komentar(a)
Goran Đurović, Foto: Luka Zeković
Goran Đurović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.09.2017. 06:38h

To što se Javni servis oslobodio uticaja Demokratske partije socijalista (DPS) ne znači da je sada na strani opozicije, poručio je član Savjeta RTCG Goran Đurović.

DPS je u prethodnih 10 dana podnio Savjetu RTCG dva prigovora na priloge koji se tiču incidenata sa bratom premijera Duška Markovića u Mojkovcu i obilježavanja dana opštine Nikšić.

“Najvažnije je da se profesionalni propusti ne prave sa namjerom da se nekoj stranci ili drugom subjektu nanese šteta, a da se od građana skrivaju informacije ili dezinformišu, što je bio manir RTCG donedavno. Siguran sam da nijedan član Savjeta RTCG nema namjeru da svojim djelovanjem, nakon što je otklonjen dugogodišnji uticaj DPS-a, sada usmjerava RTCG prema drugoj krajnosti i protežira interese opozicije, jer bi time obesmislili ulogu koja nam je povjerena. Svima je potrebno strpljenje, jer se na nove okolnosti moraju navići i u DPS-u, ali i u RTCG-u”, kazao je Đurović za “Vijesti”.

Savjet Javnog servisa je do sada prihvatao, ali i odbijao prigovore političkih partija, uključujući i one koji su dolazile od vladajućeg DPS-a.

Đurović smatra da prigovorima na rad RTCG, DPS kao i ostale političke partije i građani, pomaže da Javni servis bude bolji “jer je grešaka bilo i biće ih”.

Iz vladajuće partije su 14. septembra podnijela Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije prigovore zbog priloga o napadu Radoja Markovića, brata premijera Duška Markovića, na aktiviste Demokrata u Mojkovcu.

Iz vladajuće partije su tada prigovorili da se u prilogu “tendenciozno i ciljano nanosi šteta DPS-u, njenim najvišim funkcionerima i Vladi Crne Gore u cjelini”.

Nedjelju dana kasnije, 21. septembra, iz vladajuće partije su uputili prigovor na prilog o obilježavanju dana opštine Nikšić, negodujući “zbog načina na koji je novinar predstavio stanje nikšićke privrede”. Oni su prigovorili i zato što je novinar “kao sagovornike pozvao Demokrate, partiju koja nije učestvovala na lokalnim izborima i nema predstavnike u gradskom parlamentu”.

Đurović je kazao da se Komisija RTCG za predstavke i prigovore slušalaca i gledalaca u četvrtak bavila prigovorom na prilog posvećen dešavanjima u Mojkovcu, a da će tokom sljedeće nedjelje baviti prilogom o Nikšiču.

Nakon toga, kako je kazao, biće održana sjednica Savjeta, koja još nije zakazana.

Bonus video: