Mandić: Nova vlada prije raspisivanja predsjedničkih izbora

"Tokom današnjeg dana bićete obaviješteni o trenutku kada će se formalizovati pozicija našeg mandatara", kazao je Mandić

35193 pregleda 48 komentar(a)
Mandić, Foto: Biljana Matijašević
Mandić, Foto: Biljana Matijašević

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da postoji načelni dogovor da nova vlada bude formirana prije 20. januara, kada će biti raspisani predsjednički izbori.

Rekao je kako čvrsto vjeruje da će nova vlada biti formirana i da će to biti vrlo brzo.

"Tokom današnjeg dana bićete obaviješteni o trenutku kada će se formalizovati pozicija našeg mandatara", rekao je Mandić na pres konferenciji u Skupštini.

Mandić je kazao je da su očekivali da predsjednik države Milo Đukanović pozove na konsultacije za određivanje mandatara za sastav nove Vlade i da na tim razgovorima otvore druge teme. Đukanović je odbio da sazove konsultacije.

Mandić je ocijenio da je važna, ipak, poruka predsjednika da krenu u dijalog i postignu dogovore o važnim pitanjima i trudiće se da do njih dođe što prije.

Kazao je da je 41 potpis za mandatara onemogućio opstrukcije.

Jedno mjesto potpredsjednika za PzP

Komentarišuci zahtjev predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, koji traži poziciju potpredsjednika Vlade zaduženog za koordinaciju službi bezbjednosti, Mandić je rekao da je jedno mjesto potpredsjednika namijenjeno PzP-u, a da o tome treba pitati mandatara.

Kazao je da se Medojević godinama bavio pitanjima bezbjednosti, ali da će Lekić to pitanje da iznijansira u razgovoru.

Bonus video: