Bajčetić: Imenovanje Medojevića za sektor bezbjednosti nailazi na očekivan otpor vaninstitucionalnih centara moći

"Ovo će biti svojevrsni lakmus papir spremnosti političke elite da se uhvati u koštac sa teškim negativnim nasleđem Đukanovićevog režima i DPS"

5610 pregleda 13 komentar(a)
Bajčetić, Foto: Pokret za promjene
Bajčetić, Foto: Pokret za promjene

Imenovanje predsjednika Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića za koordinatora reformi u sektoru bezbjednosti nailazi na očekivani otpor vaninstitucionalnih centara moći koji su zarobili državu i preuzeli kontrolu nad sektorom bezbjednosti, tužilaštvom i sudovima i to isključivo sa jednim motivom - ličnim bogaćenjem na štetu države.

To je u saopštenju poručio Nikola Bajčetić, poslanik DF-a i portparol PzP.

"Izbor Predsjednika PzP na ovu odgovornu dužnost biće i jasan test za sve političke strukture u vezi šverca cigareta i droge i postojanja političke volje da se sa kriminalizacijom države jednom za vazda prestane. Ovo će biti svojevrsni lakmus papir spremnosti političke elite da se uhvati u koštac sa teškim negativnim nasleđem Đukanovićevog režima i DPS", istakao je Bajčetić.

Kaže da građani koji su ih glasali od njih traže demontažu bivšeg režima i odlučne promjene.

"PzP je čvrsto opredijeljen da se to sprovede odmah i da se uzalud izgubilo dvije godine. Ako neke političke grupacije žele da zadrže status kvo i nastave sa švercom cigareta i droge, PZP im ne može niti hoće biti saveznik. Onda je jedino pošteno rešenje da vratimo mandat građanima, pa neka oni odluče da li žele Vladu švercera i korumpiranih plaćenika mafije ili reformsku patriotsku Vladu koja će očistiti zemlju od toksičnih ostataka bivšeg režima", zaključio je Bajčetić.

Bonus video: