Božović podnio ostavku na mjesto predsjednika Opštine Budva

Na prvoj sjednici SO Budva naredne godine, koja bude zakazana, trebalo bi da se kao jedina tačka dnevnog reda nađe izbor predsjednika Opštine. Božović je jedini kandidat za mjesto predsjednika Opštine u novom sazivu

62428 pregleda 47 komentar(a)
Božović, Foto: Opština Budva
Božović, Foto: Opština Budva

Gradonačelnik Budve Milo Božović podnio je ostavku na tu funkciju i o tome obavijestio predsjednika Skupštine opštine Nikolu Jovanovića.

To je Božović potvrdio "Vijestima".

"Imajući u vidu da predsjedniku Opštine prestaje mandat istekom vremena na koje je izabran, razrješenjem od strane Skupštine, razrješenjem od strane Vlade, podnošem ostavke i po sili zakona, neophodno je da u tom smislu, u što kraćem mogućem roku, Skupština Opštine Budva donese odgovarajući akt iz svoje nadležnosti i izvrši izbor predsjednika Opštine", navodi se u dopisu koji je Božović uputio Jovanoviću.

Odbor povjerenika je 12. avgusta sa četiri glasa za i dva protiv imenovao Božovića (DF) za predsjednika Opštine Budva, nakon što je njegov partijski kolega Marko Carević podnio ostavku.

Predvodeći listu DF -a na minulim lokalnim izborima Božović je osvojio apsolutnu većinu, 18 od 33 odbornička mandata.

Božović je jedini kandidat za mjesto predsjednika Opštine u novom sazivu.

Na prvoj sjednici naredne godine, koju bude zakazao Jovanović, trebalo bi se kao jedina tačka dnevnog reda naći izbor predsjednika Opštine

Bonus video: