Šaranović: Ponovo izglasati Zakon o lokalnoj samoupravi, očekujem da se i Milatović javno izjasni

"Sada svoju ulogu u ovom antidemokratskom i antievropskom postupanju odrađuje predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS), vraćajući Zakon na ponovno glasanje kako bi još par nedjelja sačuvao fotelju Ivana Vukovića"

8804 pregleda 22 komentar(a)
Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora
Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora

Danilo Šaranović, poslanik Demokratske Crne Gore u Skupštini Crne Gore rekao je da očekuje da 41 poslanik koji su izglasali izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi hitno sazovu sjednicu na kojoj će ponovo izglasati Zakon i konačno omogućiti da se ispoštuje izborna volja građana.

"Najprimitivnija opstrukcija predaje vlasti u istoriji crnogorske politike se nastavlja. Sada svoju ulogu u ovom antidemokratskom i antievropskom postupanju odrađuje predsjednik Demokratske partije socijalista (Milo Đukanović), vraćajući Zakon na ponovno glasanje kako bi još par nedjelja sačuvao fotelju (aktuelnog gradonačelnika Podgorice) Ivana Vukovića", dodao je Šaranović u saopštenju Demokrata.

Kaže da će kao jedan od predlagača amandmana na Zakon, uputiti inicijativu za sazivanje vanredne sjednice kolegama poslanicima koji su izglasali pomenuti Zakon.

"Naravno, očekujem da i kolega Jakov Milatović, kao naš koalicioni partner, javno saopšti da li podržava navedeni način razrješenja višemjesečne uzurpacije vlasti u Podgorici od strane DPS-a", zaključio je Šaranović.

Bonus video: