URA Pljevlja: O politici DPS-a i turiste Kovačevića dovoljno su rekli građani na lokalnim izborima

"Predstavnici Vlade su došli sa konkretnim prijedlozima i namjerama da riješe problem, za razliku od njihovih prethodnika, koji su nas savjetovali da vrijeme provodimo po izletištima, dok ne dođu bolji dani"

13654 pregleda 25 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Pljevaljski odbor Građanskog pokreta URA saopštio je da se predsjednik opštine Pljevlja Rajko Kovačević "sjetio danas" da postoji i taj grad, i da mu je "u prethodnim decenijama sve bilo odlično".

"Naročito dok je DPS vrhuška uništavala privredu i punila džepove raznim 'spasiteljima grada' iza kojih su po pravilu ostajala uništena preduzeća poput ŠIK Jakić, Montera, Građevinara, Prevoza i slično", naveli su iz pljevaljskog odbora GP URA.

Kovačević je danas otkazao gostoprimstvo premijeru Dritanu Abazoviću.

"Sadašnji uzurpator, ništa nije uradio po pitanju katastrofalnih ekoloških problema u Pljevljima, vjerovatno vođen činjenicom da je u našem gradu čisto turistički i da mu članovi porodice ne udišu naš 'čist' vazduh već dugi niz godina. A kao što je poznato 'tuđa ruka svrab ne češe', već više brine o svojoj Podgorici nego o nama, svojim nekadašnjim sugrađanima. Pitamo se, šta su planirali da preduzmu u cilju rješavanja krajnje alarmantnog stanja životne sredine u Pjevljima, a da nisu do sada imali vremena ili načina da to sprovedu u djelo? Imaju li neke konkretne predloge? Naravno da ne, jer jedino o čemu razmišljaju je kako da još koji dan uzurpiraju lokalnu vlast i da onemoguće formiranje nove, u skladu sa izbornom voljom građana", navode iz URA Pljevlja.

Dodaju da sada svi koji žele nešto promijeniti za Kovačevića "nijesu više dobrodošli".

"Bivši predsjednik Opštine zaboravlja da nema nijedan argument za takvo svoje ponašanje, a niti više legitimitet da daje bilo kakve izjave u ime građana Pljevalja. Premijer Dritan Abazović i ministri 43. vlade su u zadnjih pola godine tri puta boravili u Pljevljima i pokazali odlučnost da se našem gradu konačno da zaslužena pažnja i da se suoče sa decenijama nagomilanim problemima. Za razliku od uzurpatorovih partijskih nalogodavaca, koji su posjećivali Pljevlja samo u toku izborne kampanje, a i to rijetko, dovoljno govori o ozbiljnosti izjave gospodina Kovačevića. Predstavnici Vlade su došli sa konkretnim prijedlozima i namjerama da riješe problem, za razliku od njihovih prethodnika, koji su nas savjetovali da vrijeme provodimo po izletištima, dok ne dođu bolji dani".

IZ URA Pljevlja navode i da je ekološki problem grada vrlo kompleksan i da se ne može se rješavati preko noći, te da je "prethodna retrogradna DPS vlast imala 30 godina i za to vrijeme nije pokazala ni minimum volje da ga umanji".

"Rješavali su problem zagađenja tako što su uklonili mjernu stanicu iz centra grada, a zatim je oglasili neispravnom kada je i na drugoj lokaciji pokazivala nenormalno visoke rezultate zagađenja. Uklonili su i ekološkog inspektora iz Pljevalja. Mislili su da će ukoliko se prave da problem ne postoji, isti nestati. Bavili su se isključivo prosipanjem magle i kako što bolje da se udome u Podgorici na račun Pljevalja. O politici i radu DPS-a i Rajka Kovačevića nema potrebe više da se govori, sve su im rekli građani na izborima 23. oktobra kada su doživjeli potpuni debakl, kada su sa 54 odsto pali na 22 odsto podrške građana i zasluženo poslati u opoziciju, a nadamo se uskoro i u istoriju. Odlaskom DPS-a u prošlost bolji dani za Pljevlja i za Crnu Goru su svakako došli", zaključuje se u saopštenju URA Pljevlja.