Muhović: Abazović mora da sankcioniše ministre koji grubo krše međunarodni ugled države i dobrosusjedske odnose sa BiH

"Ne može se istovremeno priznavati genocid i prisustvovati danu obilježavanja istog. Takva Vlada i takvi ministri ne trebaju nikom, posebno ne bošnjačkom narodu, ali i drugim koji prihvataju osnovna pravila međunarodnog prava i pravde"

7194 pregleda 51 komentar(a)
Muhović, Foto: Privatna arhiva
Muhović, Foto: Privatna arhiva

Bošnjački narod u Crnoj Gori, kom je Bosna matica, duboko je povrijeđen i zabrinut odlaskom dva ministra u Vladi na neustavni dan bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske, kazao je za "Vijesti" nezavisni odbornik u Skupštini opštine Petnjica, Adnan Muhović.

"Da li to ova Vlada ne priznaje susjednu državu Bosnu I Hercegovinu i njen Ustavni sud?! Kakva poruka se šalje međunarodnoj zajednici i kuda vodi ovakva politika? Premijer Dritan Abazović mora da se oglasi i sankcioniše ministre koji grubo krše međunarodni ugled države i dobrosusjedske odnose Crne Gore i BiH, kao i njenih naroda", kazao je donedavni funkcioner Stranke pravde i pomirenja.

Muhović je poručio da će Bošnjaci, ako izostane pojašnjenje premijera "ovo shvatiti kao poruku iz koje trebamo izvući pouku za neke buduće procese koji neminovno idu".

"Ne može se istovremeno priznavati genocid i prisustvovati danu obilježavanja istog. Takva Vlada i takvi ministri ne trebaju nikom, posebno ne bošnjačkom narodu, ali i drugim koji prihvataju osnovna pravila međunarodnog prava i pravde", rekao je Muhović.

Bonus video: