Stanić: Očekujemo reakciju onih koji su Delića i ostale izabrali na odgovorne funkcije

On je Demokratsku Crnu Goru, Građanski pokret URA i Pokret Evropa sad (PES) pitao da li smatraju da takvo ponašanje doprinosi jačanju državnosti i suvereniteta Crne Gore ili se pojedini opštinski funkcioneri iz Crne Gore pretvaraju u službenike Vučićeve vlasti

14760 pregleda 41 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predstavnici nekoliko opština iz Crne Gore podnijeli su izvještaj o stanju u svojim sredinama u Skupštini Srbije, saopštili su iz Socijaldemokratske partije (SDP), dodajući da očekuju reakciju partija koje su ih izabrale na odgovorne funkcije.

Član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić rekao je da ih pretvaranje sopstvenih građana u dijasporu susjedne Srbije i podanički odnos predstavnika Demokratskog fronta (DF) prilikom posjete parlamentu te države ne iznenađuje.

“Ali očekujemo reakciju onih koji su (Veska) Delića i ostale izabrali na odgovorne funkcije”, naveo je Stanić u saopštenju.

On je Demokratsku Crnu Goru, Građanski pokret URA i Pokret Evropa sad (PES) pitao da li smatraju da takvo ponašanje doprinosi jačanju državnosti i suvereniteta Crne Gore ili se pojedini opštinski funkcioneri iz Crne Gore pretvaraju u službenike Vučićeve vlasti.

“Rušenje ustavnog sistema i narušavanje teritorijalnog integriteta države koje sprovode funkcioneri DF-a se vrši i u vaše ime. Niko od njih ne bi bio ni predsjednik Opštine ni Skupštine bez vaše podrške”, istakao je Stanić.

Stanić je kazao da je suštinsko pitanje za te partije da li će zbog toga hitno pokrenuti pitanje odgovornosti i razriješiti one koji, kako je rekao, sa budžeta Crne Gore očigledno služe interesima i podnose izvještaje drugoj državi.

Bonus video: