DNP: Na predstojećim izborima nosioci liste i kandidat za predsjednika države da budu iz partija DF-a

"Jer bi bez sumnje kandidat za predsjednika Države iz redova DF-a u drugom krugu pobijedio Mila Đukanovića"

21606 pregleda 52 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) saopštilo je da je dalo ovlašćenje predsjedniku Milanu Kneževiću da zastupa stav da na predstojećim parlamentarnim i predsjedničkim izborima nosioci liste i kandidat za predsjednika države budu iz partija - konstituenata Demokratskog fronta.

To je iz te partije saopšteno nakon današnje sjednice Predsjedništva DNP, kojom je predsjedavao Knežević.

Na taj način bi se, kako navode, dodatno potvrdilo ideološko i programsko djelovanje DF-a.

"Jer bi bez sumnje kandidat za predsjednika države iz redova DF-a u drugom krugu pobijedio Mila Đukanovića, dok bi parlamentarna lista, na čijem čelu bi takođe bio istaknuti funkcioner DF-a, bila najjača i dominantan konstituent nove Vlade", kažu iz DNP.

U saopštenju navode da još jednom apeluju na sve učesnike parlamentarnog života u Crnoj Gori da u cilju racionalizacije zajedno postignu parlamentarni i politički konsenzus za objedinjavanje parlamentarnih i predsjedničkih izbora.

Kako kažu dogovorene su aktivnosti i precizirana zaduženja funkcionera Partije u susret predstojećim prijevremenim parlamentarnim i predsjedničkim izborima.

"Crna Gora se nalazi pred ozbiljnim društveno-političkim izazovima i više je nego očigledno da smijenjena Vlada Dritana Abazovića ne može na pravi način ponuditi konkretna rješenja za izlazak iz sveopšte krize. Sagledavajući nedavno završene lokalne izbore, u kojima je Demokratski front na nivou Crne Gore osvojio 22 odsto glasova i time još jednom potvrdio ozbiljan trend rasta, i utemeljenost u biračkom tijelu", piše u saopštenju.

Zaključuju da je na sjednici je takođe jednoglasno donesena odluka da se redovni, Treći Kongres DNP CG održi nakon parlamentarnih i predsjedničkih izbora.

Bonus video: