DNP: Spajić da kaže da li se obavezao da će dati doprinos da ne dođe do formiranja vlade Miodraga Lekića

"Što se tiče saradnje i koalicije DF-a sa DPS-om... ona je isključena i nemoguća dok god su na čelu DPS-a Milo Đukanović, Duško Marković i ostali pokrovitelji propadanja Crne Gore iz te partije. DPS mora da prođe katarzu i odrekne se tekovina Đukanovićeve vladavine da bi se kvalifikovao za bilo kakav vid saradnje"

17934 pregleda 45 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Demokratska narodna partija (DNP) poručila je lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću da bi bolje bilo "da se pripremi za saslušanje u SDT-u".

Iz partije Milana Kneževića su naveli da postoji osnovana sumnja da je Spajić "kroz zloupotrebu službenog položaja i nezakonito emitovanje obveznica postao prikriveni vlasnik atraktivnih lokacija u Beogradu i Kotoru".

"A, dok se Milojko Spajić priprema za posjetu SDT-u, postavljamo mu pitanje da li je u periodu između 21-22. decembra posjetio američku ambasadu sa još nekim liderima parlamentarnih stranaka, obavezavši se da će dati puni doprinos da ne dođe do formiranja vlade Miodraga Lekića, što se i dogodilo. Takođe bi bilo korisno da unuk babe, koja glasa DPS čitav život, objasni da li se u američkoj ambasadi razgovaralo o zajedničkom predsjedničkom kandidatu, i potencijalnoj koaliciji sa nekim strankama koje je DPS manjinski podržao u četrdeset trećoj Vladi Dritana Abazovića, a sve sa ciljem da se DF onemogući da bude dio Lekićeve, ili bilo koje druge nove Vlade", navodi se u saopštenju.

Iz DNP-a su pitali i da li stavove Spajića dijeli drugi lider PES, Jakov Milatović za kojeg su naveli da s DF-om planira koaliciju u Podgorici, i računa na glasove njihovih odbornika za njegov izbor za gradonačelnika.

"Pošto nas je pokret ES pozivao da izaberemo zajedno sa DPS-om sudije Ustavnog suda, i skratimo mandat Skupštini kako bi se stekli uslovi za organizovanje prijevremenih parlamentarnih izbora, pitamo Milojka Spajića da nam objasni je li to poziv na koaliciju sa DPS-om, i da li bi ES isto glasala da ima poslanike u Parlamentu? A, što se tiče saradnje i koalicije DF-a sa DPS-om, i Milojko, i uz Milojka, odlično znaju da je ona isključena i nemoguća dok god su na čelu DPS-a Milo Đukanović, Duško Marković i ostali pokrovitelji propadanja Crne Gore iz te partije. DPS mora da prođe katarzu i odrekne se tekovina Đukanovićeve vladavine da bi se kvalifikovao za bilo kakav vid saradnje. A Milojko Spajić nek manje obilazi ambasade, a, ako u narednom periodu protiv njega ne bude podignuta optužnica, može se kvalifikovati za našeg partnera", zaključuje se u saopštenju DNP-a.

Bonus video: