Knežević: Spajić umjesto u Los Anđeles, sletio u Zetu

To nadalje znači da je Spajić, prema riječima Kneževića, slagao čitavu Crnu Goru kako je tih dana bio u Los Anđelesu, "posebno jer smo se 23.12. 2022. godine sreli na Čepurcima, gdje ste bili u društvu sa Jakovom Milatovićem"

18957 pregleda 99 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević odgovorio je lideru pokreta Evropa sad Milojku Spajiću da umjesto da je poletio iz Golubovaca i sletio u Los Anđeles, u stvari, je poletio iz Beograda i sletio u Zetu.

Knežević se "najiskrenije zahvalio" Spajiću što je sinoćnjom objavom svoje avionske karte za trenutak omogućio čitavoj Crnoj Gori da pomisli kako naša nacionalna avio kompanija TO Montenegro ima direktne letove sa Los Anđelesom.

"A posebno hvala što Vam se prilikom slijetanja od moje Zete pričinila Kalifornija, i što ste, umjesto Skadarskog jezera, vidjeli Tihi okean. Međutim, kad sam malo bolje zagledao broj Vašeg leta MNE 103 od 21.12. 2022., na kojem piše Vaše ime i prezime, moja euforija je splasnula, jer sam zaključio da ste Vi, gospodine Spajiću Milojko, umjesto da poletite iz Golubovaca i sletite u Los Anđeles, u stvari, poletjeli iz Beograda i sletjeli u Zetu, i to u 20 časova i 25 minuta", navodi se u reagovanju Kneževića.

To dalje znači, dodaje Knežević, da je Spajić te večeri i sljedeća dva dana, "zajedno sa još nekim liderima parlamentarnih stranaka, posjetio američku ambasadorku".

foto: DNP
foto: DNP

"A to još dalje znači da sam ja govorio istinu da su se na tom sastanku, kojem ste i Vi prisustvovali, dogovarale projektne koalicije za parlamentarne izbore i zajednički predsjednički kandidat, ali je uslov bio da ne dođe do formiranja Vlade, čiji bi premijer bio Miodrag Lekić", piše u saopštenju.

To nadalje znači da je Spajić, prema riječima Kneževića, slagao čitavu Crnu Goru kako je tih dana bio u Los Anđelesu, "posebno jer smo se 23.12. 2022. godine sreli na Čepurcima, gdje ste bili u društvu sa Jakovom Milatovićem".

"Naravno, kao ljubitelj magičnog realizma dozvoljavam mogućnost da postoje dva Milojka Spajića: jedan za unutrašnju i drugi za spoljnu upotrebu. I da ste u periodu od 21-23. decembra stvarno bili u Los Anđelesu, kao što ste stvarno bili i u Podgorici. Međutim, gospodine Spajiću Milojko, to što po magičnom realizmu Borhesa i Markesa možete istovremeno biti i u Los Anđelesu i Podgorici, ne znači da možete i po Isaku Njutnu i Albertu Ajnštajnu, koji se sigurno prevrću u grobu ako su vidjeli Vašu avionsku kartu kojom ste avionom To Montenegra poletjeli za Los Anđeles, a sletjeli u Zetu", kazao je Knežević.

Lider DNP-a je Spajiću poručio da ako mu je ovakva svaka laž, "možda bi za promjenu trebalo da počnete govoriti istinu. U početku na grame, probajte, nije strašno".

"Mada kad bolje razmislim, da ne griješim dušu, možda ste Vi i saopštili istinu da ste od 21-23. decembra bili u SAD-u, jer je američka ambasada u Podgorici teritorija Sjedinjenih Američkih Država, tako da Vam se “duboko izvinjavam” zbog Vaših “istina” i mojih “laži”. A u znak pomirenja šaljem Vam termine letova To Montenegra iz Beograda za Podgoricu na dan 21.12.2022. sa željom da više nikad ne zamijenite Zetu i Los Anđeles. Jer kako ono kaza Miroslav Ilić: ”Amerika, Amerika, zemlja velika”", navodi se u reagovanju Milana Kneževića.

Bonus video: