Vučurović: Montenegrini, bulumenta, olinjali...

Funkcioner Demokratskog fronta "biranim riječima" odgovorio na kritike partijskih drugova

16848 pregleda 84 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović nazvao je kritike predsjednika opština i skupština opština iz njegove partije "očajničkim napadima" i "posljednjim trzajima montenegrinskog šovinizma i ekstremizma".

"Kada poznate srbomrsce i montenegrine iz političkih organizacija, dijela medija i NVO sektora ovoliko nervira i dovodi do bijesa odlazak predstavnika srpskog naroda u Srbiju i Republiku Srpsku, onda je i to jasan signal da je to ispravna politika i da te aktivnosti samo treba intenzivirati i pojačati. Prosto je - sve što dovodi do ludila ostrašćenu antisrpsku bulumentu, dobro je za srpski narod, jer ne daj Bože da nas takvi hvale", navodi se u saopštenju Vučurovića koji je i predsjednik Odbora za ljudska prava Skupštine.

Vučurović dodaje i da se ne treba previše obazirati na ovaj "urnebesni orkestar koji pokušava da se naštimuje na tonu šovinizma i antisrpstva".

"Zašto bi nas uopšte interesovalo šta o našim aktivnostima i potezima misle pristalice fašističke ideologije Sekule Drljevića i njihova zajapurena medijska i NVO pratnja, od olinjalih analitičara do lažnih nezavisnih medija. Ne treba da nas interesuje šta o interesima i potezima srpskog naroda i njegovih predstavnika misle Milo Đukanović, Ervin Ibrahimović i njihova medijska podrška", kazao je on.

Poručuje i da su takve porazili 30. avgusta, kada su, kako kaže, krenuli na njihovu suštinu i identitet.

"Pa neće biti problema da ih ponovo porazimo, ovaj put da se nikad više ne oporave, da ode u zaborav ta kaljuga zbrkana od šovinizma i kriminala", rekao je Vučurović.

Poslanik DF-a naglašava da njihov narod prepoznaje trenutak kad treba da bude ujedinjen i kada treba složno da odgovori na "neprijateljske aktivnosti", i da je u tome njihova veličina.

Kao Srbi iz Crne Gore, kaže Vučurović, žele da imaju najbliže odnose sa drugim Srbima i, te i da će tako biti i ubuduće. "A ni druge ne kritikujemo kada se povezuju sa svojim sunarodnicima jer je to normalno i demokratski".

"Što se tiče naših gradonačelnika, oni rade veliki posao i za svoje opštine i za Crnu Goru, podižu na noge i oporavljaju ono što je decenijama uništavao i pljačkao Milo Đukanović i DPS i to je takođe jedan od razloga ove stupidne kampanje", piše u njegovom reagovanju.

Bonus video: