Evropa sad: Ko bježi od izbora snosiće odgovornost za politički haos u zemlji

Oni su pozvali političke aktere koji izbjegavaju skraćenje mandata i vanredne parlamentarne izbore da predlože građanima neko drugo održivo rješenje

13209 pregleda 63 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Evropa sad
Ilustracija, Foto: Evropa sad

Iz pokreta Evropa sad (PES) su kazali da je jedini put za izlazak iz krize u Crnoj Gori, izglasavanje sudija Ustavnog suda i skraćenje mandata Skupštini, čime bi došlo do održavanja vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkim.

"Pozivamo sve poslanike u Crnoj Gori da prekinu praksu prebacivanja odgovornosti i pristupe ozbiljno u ovom haotičnom momentu", navodi se u saopštenju PES-a .

Oni su pozvali političke aktere koji izbjegavaju skraćenje mandata i vanredne parlamentarne izbore da predlože građanima neko drugo održivo rješenje.

"Ukoliko ga ne bude, svako prolongiranje će biti jasno motivisano sitnom partijskom kalkulacijom, a ne državničkim i interesom građana da se kriza riješi", naglasili su iz PES -a.

"Oni koji nemaju predlog, osim što imaju namjeru da bježe od jedinog racionalnog rješenja, snosiće odgovornost za održavanje aktuelnog institucionalnog i političkog haosa u zemlji", zaključili su iz PES-a.

Bonus video: