Vučurović: Ako smetaju pjesme o pobjedama nad Otomanskom imperijom, BS i Fejzić da se što prije naviknu na različitosti

"I sad su se oni pronašli uvrijeđeni u pjesmi nastaloj prije više decenija u kojoj se slave pobjede Crnogoraca i Hercegovaca nad Otomanskom imperijom, iako je nejasno kakve veze imaju Bošnjaci sa tim"

23882 pregleda 123 komentar(a)
Vučurović, Foto: Luka Zeković
Vučurović, Foto: Luka Zeković

Nemamo čega da se stidimo, mi smo pobjednički narod i na to smo ponosni, a ako se Demokratska partija socijalista (DPS) stidi svojih predaka ili ako pjesme o pobjedama nad Otomanskom imperijom smetaju iz nekog nepoznatog razloga Bošnjačkoj stranci (BS) ili reisu Rifatu Fejziću, to je njihov problem i dobro je da se što prije naviknu na različitosti, saopštio je Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta (DF) i Nove srpske demoktratije (NSD).

Kako se navodi u saopštenju DF-a, on je reagovao nakon što su reis Islamske zajednice Rifat Fejzić i dio stranaka osudili ponašanje predsjednika Opštine Nikšić Marko Kovačević, koji je na dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru, pjevao pjesmu "Od Glave Zete, do grada Spuža".

"Konstatujemo da kriminalni DPS nastavlja sa akcijom širenja mržnje prema srpskom narodu i njegovim predstavnicima. Priznajemo da su uporni u tom narativu, iako je to već viđeni, propali scenario, iz kojega su već više puta u posljednje dvije i po godine izašli kao poraženi. Ali, ako baš insistiraju na mazohističkoj politici, ako žele da se srozaju do kraja, onda nam ostaje da im izađemo u susret i da ih uskoro ponovo porazimo", dodao je Vučurović u saopštenju.

Usput, kako kaže, nije naodmet i da određenim činjenicama razobliče i razore maligni uticaj koji DPS širi ovih dana po Crnoj Gori.

"Na primjer, jasno je da se DPS i definitvno odrekao istorijske Crne Gore, njene tradicije, naših predaka koji su se proslavili u velikim bitkama protiv raznih okupatora… To su odavno i na djelu pokazali napadima i odricanjem od crkve, Njegoša, ostalih Petrovića, i tako dalje. I kad su vać zauzeli krajnje negativan stav u odnosu na junačku tradiciju Crne Gore, onda je logično da DPS i sateliti svoje uzore traže u okupatorima, zvali se oni Otomanska imperija, Austrougarska, a slavljenjem Sekule Drljevića bliska im je i fašistička Italija i ustaška NDH", kaže Vučurović.

Tako pogubljeni, i kako navodi, poraženi i zaglavljeni u izdaji, uporno se okreću antisrpstvu.

"Ponovo podržani od istih gubitnika u liku Bošnjačke stranke, koja je glavni privezak mafijaškog DPS, ali koja se i čvrsto uhvatila manjinske vlade, što dovoljno govori o njihovom moralnom posrnuću. I sad su se oni pronašli uvrijeđeni u pjesmi nastaloj prije više decenija u kojoj se slave pobjede Crnogoraca i Hercegovaca nad Otomanskom imperijom, iako je nejasno kakve veze imaju Bošnjaci sa tim. Znači li to da je po 'filozofiji' BS logično pjevati pjesme u kojima se slave pobjede nad drugim okupatorima, Austrougarskom, nacističkom Njemačkom ili fašističkom Italijom, a da je zabranjeno slaviti pobjede nad Otomanskom imperijom. Te gluposti neće proći, naš narod je ponosan na pobjede protiv svih okupatora, na svoje pretke, pa će i ubuduće, a najbolje pjesmom, slaviti njihove podvige", rekao je on.

Kaže i da primjećuje da je i reis Rifat Fejzić ponovo pristao da bude dio propagandnih trikova i antisrpske kampanje DPS-a.

"On ima pravo na to, ali nije dobro da sa te pozicije podržava mafijaški DPS koji širi mržnju i da učestvuje u neistinama koje se sa tih adresa plasiraju na račun DF-a, NSD-a i naših funkcionera i gradonačelnika", zaključio je Vučurović.

Bonus video: