Demokrate: PES da izabere poziciju premijera ili predsjednika bez obzira kada će se održati jedni ili drugi izbori

"Ovo je jedinstvena šansa da Demokrate i Evropa sad kao stranke veoma slične programske profilacije preuzmu odgovornost za vođenje države"

28524 pregleda 86 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da poziva Pokret Evropa sad (PES) na hitan dogovor o predsjedničkom kandidatu, pri čemu, kako navode u saopštenju, još jednom iskazuju spremnost bez obzira kada će se održati jedni, a kada drugi izbori, da sami izaberu poziciju premijera ili predsjednika države.

"Za koju biste kandidovali vašeg prestavnika, dok bi kandidata za drugu poziciju dala Demokratska Crna Gora", dodaju Demokrate.

Poslanik i generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović u današenjem intervjuu "Vijestima" pozvao je Evropu sad u predizbornu koaliciju, nudeći im da prvi predlože kandidata za šefa države ili premijera, nakon čega su iz PES saopštili da su za sada izvjesni samo predsjednički izbori, te da žele da se prvo skrati mandat Skupštini, pa da se onda razgovara o predsjedničkom kandidatu.

Demokrate podsjećaju da je predsjednica Skupštine Danijela Đurović danas saopštila da nije moguće objediniti parlamentarne i predsjedničke izbore i da je raspisala predsjedničke izbore za 19. mart ove godine.

"Mislimo da je ova ponuta veoma korektna sa naše strane, te očekujemo da bez bilo kakvih političkih odugovlačenja prihvatite našu ponudu", kažu Demokrate.

Zaključuju da je ovo jedinstvena šansa da Demokrate i Evropa sad kao stranke veoma slične programske profilacije preuzmu odgovornost za vođenje države.

Bonus video: