SD: Skoro sve partije pozivaju na objedinjavanje izbora, a "evropski" SNP i URA miniraju i pokušaj dogovora

"Sve se radi sa jednim ciljem - da što duže budu na pozicijama vlasti jer su i jedni i drugi svjesni da na izborima i nakon njih nemaju više šta da traže"

4537 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate Crne Gore (SDCG) saopštile su da je raspisivanje predsjedničkih izbora bez konsultacija dodatno produbilo krizu u Crnoj Gori.

"Država u najvećoj političkoj krizi od uvođenja višeparlamentarizma, skoro sve partije pozivaju na dogovor oko objedinjenih parlamentarnih i predsjedničkih izbora, međunarodni partneri podržavaju taj stav, a 'evropski' SNP i URA miniraju i sam pokušaj dogovora zakazujući predsjedničke izbore bez bilo kakvih konsultacija, u terminu kada oni ne mogu biti objedinjeni sa vanrednim parlamentarnim", kažu iz SD-a.

Predsjednica Skupštine Danijala Đurović juče je raspisala izbore za 19. mart.

Navode da je valjda svima jasno da je jedini cilj Danijele Đurović, odnosno SNP-a i URE koje predstavlja, opstrukcija bilo kakvog dogovora i produbljivanja krize.

"Kada uzmemo u obzir da su ove dvije partije opstruirale i pokušaje formiranja neustavne 44. vlade, a da danas, mimo zdravog razuma, traže nastavak pregovora ili 'rekonstrukciju' Vlade koja je pala, onda je jasno o kakvom se političkom cirkusu radi. Sve sa jednim ciljem, da što duže budu na pozicijama vlasti jer su i jedni i drugi svjesni da na izborima i nakon njih nemaju više šta da traže", piše u saopštenju SD-a.

Na kraju krajeva, kako navode, u vremenu kada se Crna Gora nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji, predsjednica Skupštine, predstavnica SNP-URA opredjeljuje se da opstruira održavanje predsjedničkih i parlamentarnih izbora u jednom danu, time stvarajući veliki dodatni trošak za budžet, to jest za građanke i građane.

"A da ne govorimo o šteti koju država trpi svakim danom koji ove partije provode u vlasti, posvećeno radeći na agendi Aleksandra Vučića za satiranje Crne Gore", zaključuje SD.

Bonus video: