Konatar i Radovanić sa Saracinom: Izbor sudija Ustavnog suda prioritet na evropskom putu Crne Gore

"Bez funkcionalnog Ustavnog suda pravosuđe Crne Gore i vladavina prava duboko su oslabljeni, a bez njih nema ni napretka u evropskim integracijama"

1847 pregleda 0 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar i generalni sekretar te partije Mileta Radovanić sastali su se sa specijalnim izaslanikom Vlade Njemačke za zemlje Zapadnog Balkana, Manuelom Saracinom.

Učesnici sastanka su se, kako je saopšteno iz GP URA, saglasili da su izglasavanje sudija Ustavnog suda i njegova deblokada najveći državni interesi Crne Gore u ovom trenutku.

Konatar je tom prilikom istakao da je URA jedina politička partija u Skupštini koja je do sada glasala za sve kandidate Ustavnog suda i Sudskog savjeta.

Mileta Rodovanić, Manuel Saracin, Miloš Konatar
foto: GP URA

"To je prvi naredni korak na evropskom putu naše države koji ona mora da napravi. To je naš prioritet", naveo je on.

Radovanić je, kako je saopšteno, napomenuo je da ideja o evropskoj Crnoj Gori nema alternativu.

"Bez funkcionalnog Ustavnog suda pravosuđe Crne Gore i vladavina prava duboko su oslabljeni, a bez njih nema ni napretka u evropskim integracijama", naveo je Radovanić.

Saracin je, navode iz GP URA, iskazao podršku evropskoj budućnosti Crne Gore, dok Konatar i Radovanić zaključuju da je privrženost evropskom putu nezamjenjivi spoljnopolitički cilj naše države.

Bonus video: