Šaranović: DF nije potpisao inicijativu za sazivanje Skupštine na kojoj bi se glasalo o Zakonu o lokalnoj samoupravi

"Vjerovao sam da nema razloga da ponovo ne izglasamo ovaj Zakon i dovedemo do sprovođenja izborne volje građana. Nemam ni minimum razumijevanja za kolege koje partijski interes stavljaju iznad interesa građana"

21464 pregleda 80 komentar(a)
Šaranović, Foto: Biljana Matijašević
Šaranović, Foto: Biljana Matijašević

Poslanicki klub Demokratskog fronta (DF) nije potpisao inicijativu da se sazove vanredna sjednica Skupatine na kojoj bi se ponovo glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, čime bi se omogućilo preuzimanje vlasti u Podgorici.

To je na konferenciji za novinare saopštio poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

Dodao je da su građani na izborima tražili da se promijeni vlast i da je njihova obaveza da to urade.

"Vjerovao sam da nema razloga da ponovo ne izglasamo ovaj Zakon i dovedemo do sprovođenja izborne volje građana. Nemam ni minimum razumijevanja za kolege koje partijski interes stavljaju iznad interesa građana", istakao je Šaranović.

Kazao je da su iz DF-a postupak obrazložili time da problem preuzimanja vlasti u Podgorici i Pljevljima ne treba posmatrati samostalno već u paketu sa skraćenjem mandata Skupštini.

Šaranović je rekao da su imali sve potpise, vanredna sjednica bi bila zakazana za 15 dana i Ivan Vuković bi brzo otišao iz fotelje gradonačelnika Podgorice koju je uzurpirao.

"Neka DF objasni građanima Podgorice zbog čega neglasanjem za ovaj zakon i dalje drže Ivana Vukovića na poziciji gradonačelnika Glavnog grada", poručio je Šaranović.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje da će biti izabran barem jedan sudija Ustavnog suda kako bi se riješio i ovaj problem, kazao je da izbor sudija Ustavnog suda pitanje svih pitanja i da će naredni dani pokazati nivo odgovornosti političkih subjekata.

"Nakon izbora sudija možemo dalje da razgovaramo i o skraćenju mandata Skupštini i ostalim pitanjima čije bi rješavanje doprinijelo stabilizaciji političkih prilika", rekao je Šaranović.

Bonus video: