Jokić na Samitu mreže balkanskih gradova B40 u Atini

Jokić je razgovarao i sa gradonačelnikom Istanbula, Ekremom Imamogluom o saradnji kada je u putanju saobraćaj i smart city tehnologija, dok je sa gradonačelnikom Firence, Dariom Nardelom dogovorio nastavak saradnje Kotora i Firence, te učešće u projektu Eurocities

3787 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Kabinet predsjednika Opštine Kotor
Foto: Kabinet predsjednika Opštine Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić učestvuje na Samitu mreže balkanskih gradova B40 u Atini.

Iz njegovog kabineta je saopšteno da se Jokić tokom boravka u Atini sastao sa više gradonačelnika sa kojima je razgovarao o mogućnostima i potencijalnoj saradnji.

"Kada je u pitanju domaćin ovogodišnjeg samita B40, gradonačelnik Atine, Kostas Bakojanis, predsjednik Jokić je sa njim razmijenio razmišljanja o saradnji na polju kulture te je načelno dogovorena posjeta Bakojanisa Kotoru u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Vladimir Jokić
foto: Kabinet predsjednika Opštine Kotor

Jokić je razgovarao i sa gradonačelnikom Istanbula, Ekremom Imamogluom o saradnji kada je u putanju saobraćaj i smart city tehnologija, dok je sa gradonačelnikom Firence, Dariom Nardelom dogovorio nastavak saradnje Kotora i Firence, te učešće u projektu Eurocities.

"Razmotrena je i mogućnost saradnje Kotora i Soluna, o kojoj je predsjednik Jokić razgovarao sa gradonačelnikom Soluna, Konstantinosom Zervasom. Tokom ovog razgovora posebno je istaknuta važnost saradnje kada su u pitanju luke", piše u saopštenju.

Bonus video: