Mugoši prihvaćene inicijative: Obuhvat MMR vakcinom i izrada novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti

"Prema informacijama sa relevantnih zdravstvenih adresa obuhvat djece vakcinisane MMR vakcinom najniži je od 1994. godine kada je u Crnoj Gori uvedena imunizacija protiv malih boginja, zauški i rubeole, ali i u poređenju sa državama na svjetskom nivou", kazali su iz SD -a

2762 pregleda 2 komentar(a)
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate

Dvije inicijative poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugoše o održavanju saslušanja u parlamentu, u vezi sa obuhvatom djece vakcinisane MMR vakcinom i izradom novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, prihvaćene su danas.

To se navodi u saopštenju Medijskog tima SD -a, pri čemu ističu da ih je prihvatio skupštinski Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Kada je riječ o problematici obuhvata djece vakcinisane MMR vakcinom, iz SD navode da "prema informacijama sa relevantnih zdravstvenih adresa obuhvat djece vakcinisane MMR vakcinom najniži je od 1994. godine kada je u Crnoj Gori uvedena imunizacija protiv malih boginja, zauški i rubeole, ali i u poređenju sa državama na svjetskom nivou".

Dodaju da je situacija dodatno kompleksna zbog dešavanja u susjedstvu i potencijalnog importovanja malih boginja.

Iz SD -a naglašavaju da se drugo saslušanje odnosi na izradu novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, sa posebnim osvrtom na problematiku dopunskog rada zdravstvenih radnika.

"Ova tema već izvjesno vrijeme zaokupira pažnju javnosti, zbog čega je potrebno u susret utvrđivanju navedenog Zakona na Vladi održati raspravu po ovom pitanju i na nadležnom skupštinskom odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje", zaključuje se u saopštenju SD -a.

Bonus video: