Martinović i Miler: Prihvaćena ideja o uspostavljanju saradnje sa nekim austrijskim gradovima

"Martinović se zahvalio na ogromnoj spremnosti da se Kolašin poveže sa Austrijom i njenim gradovima i taj način stiču nova iskustva, koja se itekako mogu i implementrirari u dalji razvoj grada", navodi se u saopštenju

4991 pregleda 1 komentar(a)
Miler i Martinović, Foto: Opština Kolašin
Miler i Martinović, Foto: Opština Kolašin

Ambasador Austrije u Crnoj Gori Karl Miler, se tokom boravka u Kolašinu sastao sa predsjednikom Opštine Vladimirom Martinovićem.

Kako je saopšteno iz Martinovićevog kabineta amabasador je istakao prepoznatljivost Kolašina u turističkom i kulturnom smislu.

“U razgovoru sa Martinovićem ambasador je kazao da svaki grad ima pravo da se oduži svojim znamenitim ličnostima, kakva je bio počivši mitropolit Amfilohije, koji je bio značajna ličnost, kulturni djelatnik, član Udruženja književnika. Na sastanku je, na obostrano zadovoljstvo, prihvaćena ideja o uspostavljanju saradnje sa nekim od austrijskih gradova, što će biti snažna potpora za dalje jačanje turističke, ekonomske i kulturne saradnje, ali i sticanje potrebnog iskustva iz ovih oblasti koje je od izuzetnog značaja za Kolašin", saopšteno je iz Martinovićevog kabineta.

Martinović je Milera informisao o aktuelnim razvojnim planovima, kao i turističkim, privrednim i investicionim potencijalima opštine.

"Martinović se zahvalio na ogromnoj spremnosti da se Kolašin poveže sa Austrijom i njenim gradovima i taj način stiču nova iskustva, koja se itekako mogu i implementrirari u dalji razvoj grada", navodi se u saopštenju.

Bonus video: