Joković: SNP podržava bojkot parlamenta

On je kazao da je na premijeru Dušku Markoviću i Vladi da raspišu izbore i pozovu opoziciju da se dogovore oko fer i demokratskih uslova
66 pregleda 6 komentar(a)
Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.09.2017. 17:05h

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je danas da ta partija i dalje podržava bojkot parlamenta kako bi se na taj način izvršio pritisak prema vladajućoj koaliciji.

Joković i potpredsjednica SNP-a Danijela Pavićević su na današnjem sastanku sa ambasadorima država članica EU, saopštili svoje viđenje o političkoj sceni i perspektivi Crne Gore na putu ka EU.

"Ohrabreni porukom da će u narednih nekoliko godina Crna Gora postati članica EU, predstavnici SNP-a su poručili da će intenzivirati zalaganje za ostvarenje vrijednosti koje baštini ova organizacija. Crnoj Gori je potrebna snažnija borba sa organizovanim kriminalom i korupcijom, dostizanje najviših standarda u primjeni vladavine prava, a na putu izgradnje funkcionalne države i kreiranju modernog društva od izuzetne važnosti su nam evropske integracije kojima je SNP uvijek bila posvećena", navodi se u saopštenju.

Nakon održanog sastanka predsjednik SNP-a Vladimir Joković, dao je izjavu.

"Rekli smo da bojkot nije uvijek najbolje rješenje, ali da je u trenutnim crnogorskim prilikama najefikasnije sredstvo, da ga i dalje podržavamo kako bi se na taj način izvršio pritisak prema vladajućoj koaliciji. Da svi shvatimo da na dan takozvanog državnog udara nije moguće održati fer, demokratske i slobodne izbore“, rekao je Joković nakon sastanka u Delegaciji EU u Podgorici.

"Pitam se kako bi se vlast ponašala da je rezultat izbora 16. oktobra bio drugačiji. Ubijeđen sam da bi i oni poništili izbore i organizovali nove, i zato ne vidim koji je to razlog zbog kojeg ne bismo, sad kad je pola parlamenta van skupštine, otvorili dijalog o organizovanju fer i demokratskih izbora. Kakav god rezultat bude, mi ćemo ga poštovati“, rekao je Joković.

On je kazao da je na premijeru Dušku Markoviću i Vladi da raspišu izbore i pozovu opoziciju da se dogovore oko fer i demokratskih uslova.

Joković je poručio da će SNP ostati van parlamenta, a da je pravo svakog političkog subjekta da se vrati u Skupštinu.

„SNP u tom pravcu neće žuriti. Bojkot je odluka koju je podržala cijela opozicija i ne vidim razlog zašto bi neka opoziciona partija to prekidala“, ocijenio je Joković.

Bonus video: