PZP: Kandidaturom Mandića politički život se vraća u normalu

Predsjedništvo Pokreta za promjene jednoglasno podržalo kandidaturu jednog od lidera DF-a za predsjednika

19061 pregleda 90 komentar(a)
Mandić i lider PZP-a Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Mandić i lider PZP-a Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković

Predsjedništvo Pokreta za promjene je na večerašnjoj sjednici jednoglasno podržalo predsjedničku kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića.

"Poštujući demokratske principe, te činjenicu da je Andrija Mandić lider najjače partije od konstituenata DF-a, smatramo da je njemu prvo i pripadalo pravo da preuzme odgovornost i kandiduje se za ovu važnu funkciju", navodi se u saopštenju.

Kazali su da Predsjedništvo PzP-a "cijeni Mandićeve iskrene napore" u prethodnom periodu, u cilju okupljanja parlamentarne većine, kao i potenciranja dijaloga između partija pobjednica sa posljednjih parlamentarnih izbora, "kako bi se ispoštovala narodna volja birača i nastavilo sa demontažom" Demokratske partije socijalista (DPS).

"Predsjedništvo PzP-a smatra da su dosadašnji eskperimenti formiranja Vlada suprotno izbornoj volji birača doveli Crnu Goru u političku, institucionalnu i ustavnu krizu, te da se takve opasne greške više ne smiju dešavati. Zato je dobro što se politički život vraća u normalu kandidaturom Mandića, koji je jedan od lidera DF-a, i koji je narodni kandidat", zaključuje se u saopštenju.