Spajić pokazao uvjerenje o prijavljenom prebivalištu, poručio da nema potrebe za predizbornom koalicijom

"Ako građani izaberu naš put krenućemo ka nezaustavljivom ekonomskom razvoju. U suprotnom, vraćamo se u siromaštvo, podjele i nešto što svi želimo da zaboravimo"

38115 pregleda 125 komentar(a)
"Imamo najveću šansu da pobijedimo na predsjedničkim izborima": Spajić, Foto: Luka Zeković
"Imamo najveću šansu da pobijedimo na predsjedničkim izborima": Spajić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.02.2023. 20:56h

Imamo najveću šansu da pobijedimo na predsjedničkim izborima, bitno je da Crna Gora ne sklizne u devedesete, rekao je lider Pokreta Evropa sad i kandidat na predsjedničkim izborima 19. marta Milojko Spajić.

Gostujući na Radio televiziji Crne Gore na pitanje o eventualnom koalicionom sporazumu sa Demokratskom Crnom Gorom rekao da nema potrebe za predizbornom koalicijom.

"Mi smo čista politika, ekonomska politika, vladavina prava, apsolutne meritokratije... Koalicionim aranžmanima izgubili bismo poruku koju šaljemo građanima", istakao je Spajić.

Dodao je da je Pokret Evopa sad otvoren za sve post-izborne razgovore sa bliskim partijama.

Na pitanje o ispunjavanju uslova za predsjedničku kandidaturu, Spajić je u emisiji pokazao uvjerenje o potvrdi o prijavljenom prebivalištu u Podgorici od 2021. Poručio je da će poštovati odluku nadležnih i apelovao da se o tome na diskutuje u medijima.

"Mislim da ispunjavam sve uslove za kandidaturu, stvarno bih volio da neko dokaže suprotno. Imam prijavljeno prebivalište u Pljevljima od 1987. do 2021, a od 2021. do 2023. godine u Podgorici", istakao je on.

Povezani članci

02. Februar 2023.

Zakoni čuvaju podatke o prebivalištu Spajića

O tome da je bio prijavljen na beogradskoj adresi rekao je...

"Nadležni neka pošalju dopise drugim državama, nemam ništa protiv da MUP to provjeri. Ponavljam MUP je jedini nadležan da odluči da li ispunjavam taj uslov za kandidaturu", kaže Spajić.

Istakao je i da je funkcija predsjednika bitna.

"Vidimo da mnoge stvari ne funkcionišu, imamo i sudsvo, problematične institucije, a potrebno je da makar jedna institucija funkcioniše kako treba", naveo je Spajić.

Naglasio je da je Crna Gora stala na evropskom putu.

"Vidimo u kakvoj smo situaciji - poslije Turske smo država koja je najduže u pregovorima sa Evropskom unijom, nemamo ni pristup tržištu kapitala i ne znamo kako da se zadužimo ove godine", rekao je Spajić.

Kaže da ako građani izaberu put Pokreta Evropa sad da sed Crna Gora kreće ka nezaustavljivom ekonomskom razvoju.

"U suprotnom, vraćamo se u siromaštvo, podjele i nešto što svi želimo da zaboravimo", naveo je Spajić.

Bonus video: