Damjanović prisustvovao Molitvenom doručku u Vašingtonu

Ministar je, kako je saopšteno, imao prilike da razgovara sa brojnim učesnicima o globalnim izazovima današnjice, ratnim dešavanjima u Evropi, migracijama, klimatskim promjenama, energetskoj perspektivi, "ali i o načinima kako da se na iste adekvatno odgovori"

12093 pregleda 29 komentar(a)
Damjanović u Vašingtonu, Foto: Ministarstvo finansija
Damjanović u Vašingtonu, Foto: Ministarstvo finansija

Ministar finansija Aleksandar Damjanović prisustvovao je 71. Molitvenom doručku u Vašingtonu, koji je upriličen 2. februara, a tokom kojeg se učesnicima, putem video bima, obratio predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden.

Iz Ministarstva finansija navode da je događaj u Vašingtonu okupio više od 1.500 uglednih zvanica, među kojima članove američkog Kongresa, političare, biznismene, vjerske lidere i druge renomirane goste iz društvenog i prvirednog života iz SAD-a i više od sto zemalja.

"I ovog puta učesnici Molitvenog doručka, tradicionalno su poslali poruke mira i solidarnosti, kao i svih prethodnih godina, počevši od 1953. godine, kada je ovakav događaj upriličen po prvi put od strane tadašnjeg predsjednika SAD-a i jednog od pobjednika nad fašizmom, generala Ajzenhauera", navodi se u saopštenju.

Damjanović je, tokom ovog događaja, imao prilike da razgovara sa brojnim učesnicima o globalnim izazovima današnjice, ratnim dešavanjima u Evropi, migracijama, klimatskim promjenama, energetskoj perspektivi, ali i o načinima kako da se na iste adekvatno odgovori, imajući u vidu potrebu zajedničkog globalnog odgovora, zasnovanog, prije svega, na principima međusobnog razumijevanja i saradnje između nacija i država, saopštili su iz Ministarstva finansija.

Bonus video: