Konatar: URA će podržati jednog od kandidata građanskog bloka

"Bilo bi dobro da smo imali komunikaciju i postignemo dogovor o zajedničkom kandidatu. Sada kada dogovora nema, moramo sačekati da vidimo da li ćemo imati jednog ili više kandidata u građanskom bloku", kazao je Konatar

22306 pregleda 114 komentar(a)
Konatar, Foto: Boris Pejović
Konatar, Foto: Boris Pejović

Građanski pokret URA će na predstojećim predsjedničkim izborima podržati jednog od kandidata građanskog bloka, kazao je poslanik te partije Miloš Konatar.

Konatar je kazao da bi bilo dobro da građanski blok političkih partija u Crnoj Gori ima jednog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

"Bilo bi dobro da smo imali komunikaciju i postignemo dogovor o zajedničkom kandidatu. Sada kada dogovora nema, moramo sačekati da vidimo da li ćemo imati jednog ili više kandidata u građanskom bloku. U svakom slučaju podrška GP URA će ići ka jednom od građanskih kandidata", kazao je Konatar u gostovanju na TVCG.

Bitnim smatra da partije političkog centra sarađuju. Kako će se ona manifestovati, da li kroz zajednički nastup na izborima ili saradnjom nakon izbora o tome, kaže, moraju razgovarati.

"Ali je bitno da ta saradnja postoji. Sve bi ovo bilo manje bitno da nijesmo došli na prag deblokade Ustavnog suda jer se postavljalo pitanje zaustavljanja pregovora sa EU, uvođenju viza za građane Crne Gore. Građani mogu da odahnu, evropski put će se nastaviti. Bitno je da nastavimo priču oko Ustavnog suda. URA će glasati za sva četiri kandidata i da to bude novi zamah u nastavku demokratizacije i reformi u Crnoj Gori", kazao je Konatar, kako prenosi Portal RTCG.

On dodaje da će se odblokiranjem Ustavnog suda dati odgovori na brojne probleme kao što je nemogućnost završetka izbornog procesa u Šavniku, onemogućavanje tranzicije vlasti u Podgorici, ali i održvanje izbornog procesa u budućnosti.

Nepovratan proces koji je počeo u Crnoj Gori je, kako kaže Konatar, smjena generacija.

"Mislim da će se to nastaviti i na narednim predsjedničkim izborima", kazao je Konatar.

Bonus video: