Funkcioneri Demokrata najavljuju Bečićevu kandidaturu za predsjednika

"Opštinski odbori Demokrata u Podgorici u Pljevljima saopštili su ranije da se privode kraju aktivnosti oko prikupljanja potpisa podrške kandidatu Demokratske Crne Gore na predsjedničkim izborima"

25953 pregleda 100 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.02.2023. 22:39h

Više funkcionera Demokratske Crne Gore objavilo je na svojim nalozima na društvenim mrežama fotografiju lidera partije Alekse Bečića sa porukom "Moj predsjednik".

Poslanik i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović saopštio je večeras da članstvo, funkcioneri i odbori partije slobodno mogu da izražavaju svoje političke stavove i u medijima i na društvenim mrežama.

"Mi smo, kao partija, pružali ruku saradnje građanskim partijama, zato što je to bilo odgovorno i državnički. Upozoravali smo da članovi naše partije iskazuju potrebu da Demokrate imaju svog kandidata na predsjedničkim izborima, ali smo zarad zajedničkog dobra pokušali da sa Pokretom Evropa sad napravimo strateški dogovor. Sada, kada je jasno da dogovora sa Evropom sad nema, očito postoji većinska želja članova i odbora koji šalju poruku GO da donese odluku o vlastitom kandidatu. Članstvo i odbori, u demokratskom duhu, imaju pravo na ovakav stav, imaju pravo na želje, imaju pravo da iskazuju interesovanje, ali odluka o tome ko će biti kandidat, biće donešena demokratski, partijski odgovorno i transparentno na Glavnom odboru koji će biti održan veoma brzo", saopštio je Bogdanović.

Opštinski odbori Demokrata u Podgorici u Pljevljima saopštili su ranije da se privode kraju aktivnosti oko prikupljanja potpisa podrške kandidatu Demokratske Crne Gore na predsjedničkim izborima.

Oni su pozvali birače da daju glas isključivo njihovom predsjedničkom kandidatu.

Aleksa Bečić moj predsjednik
foto: Facebook

"Imajući u vidu da je Evropa sad odbila poziv za objedinjavanje građanskih snaga i zajednički nastup na parlamentarnim i predsjedničkim izborima, Demokratska Crna Gora će saglasno zaključcima Predsjednštva imati kandidata za predsjednika Crne Gore", saopšteno je ranije danas iz Odbora Demokrata Glavnog grada.