ASK prati objave o imovini Spajića

PES objavio dokument koji potvrđuje da je lider platio stan 2018.

9236 pregleda 36 komentar(a)
Jelena Perović, ASK, Foto: Boris Pejović
Jelena Perović, ASK, Foto: Boris Pejović

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) pažljivo prati medijske napise u vezi sa imovinom javnih funkcionera i blagovremeno preduzima aktivnosti iz te oblasti svojih zakonskih nadležnosti, piše u odgovoru “Vijestima”.

Oni su time odgovorili na pitanje da li će i na koji način ispitati tvrdnje iznijete u medijima da bivši ministar finansija Milojko Spajić nije prijavio vrijednu imovinu u Beogradu, koju je u međuvremenu prodao.

”Vijesti” su uvidom u katastar Srbije potvrdile da Spajić nema imovinu u ovoj državi koja je upisana na njegov matični broj, a kojeg je na društvenim mrežama objavio lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Medojević je nakon objave Spajićeve kandidature u javnosti iznio informacije u kojima navodi da posjeduje dokument koji dokazuje da lider Pokreta Evropa sad ima stan u Beogradu. “Opština je Savski venac. Ima stan u najnovijoj zgradi u Beogradu na vodi, a ovo je najskuplja zgrada. Stan ima 88 kvadrata. Vlasništvo je privatno, vlasnik je Milojko Vladimira Spajić... Ovdje imate vrlo važnu stvar za predsjedničke izbore, nije stavio adresu u Podgorici. Njegova adresa je Beograd, Srbija, Topalovićeva ulica”, kazao je Medojević na TV Prva.

On je dodao da je Spajić taj stan na sebe upisao 27. decembra prošle godine.

Spajić je u četvrtak na Televiziji Crne Gore kazao da je u inostranstvu posjedovao jednu nekretninu koju je prodao prije stupanja na funkciju ministra.

Iz PES-a juče je u saopštenju objavljen dokument koji, kako su objasnili, potvrđuje da je Spajić potpisao ugovor o kupovini 30. maja 2018. i da je tada “izvršio svoje obaveze po ugovoru”. “Dakle stan je kupljen i plaćen prije politike,” navode.

Medojević, tvrde, vodi kampanju protiv jednog Spajića jer je “plaćeni politički džuboks, kojem se plaća da vodi kampanju protiv targetiranih lica”.

Bonus video: