Održan sastanak lidera opozicije: Razgovarali o načinu nastupa na predsjedničkim izborima

Izvor iz DPS-a rekao je da partijske procjene govore da jedina tri ozbiljna kandidata iz te partije mogu biti Đukanović, Vuković i bivši premijer Marković

12293 pregleda 34 komentar(a)
Foto: Nikola Dragaš
Foto: Nikola Dragaš

Sastanak lidera opozicionih partija o potencijalnom zajedničkom nastupu na predsjedničkim izborima zakazanim za 19. mnart, održan je danas u zgradi predsjednika, u Podgorici.

Očekuje se da danas bude razjašnjena situacija u vezi s tim da li postoji mogućnost dogovora o zajedničkom kandidatu.

Sastanak je održan u zgradi predsjednika, i prisustvovali su mu lideri Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović, Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević, Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović i Liberalne partije (LP) Andrija Popović.

Izvor "Vijesti" iz DPS-a kaže da njihove partijske procjene govore da jedina tri ozbiljna kandidata iz te stranke mogu biti Đukanović, još uvijek aktuelni gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i bivši premijer Duško Marković, a da ostala imena koja su se pominjala u javnosti kao potencijalni kandidati, imaju značajno manje šanse.

Za 18 dana ističe rok za predaju kandidatura za predsjedničke izbore.

Do sada je Državna izborna komisija (DIK) potvrdila samo kandidaturu lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, a učešće je najavilo još nekoliko funkcionera partija.

Zasad nijedna opoziciona stranka nije objavila kandidaturu.

Bonus video: